Újabb Stephen King-sorozat készül, ezúttal a Végítéletből

A CBS a Csillagainkban a hiba rendezőjével viszi tévére King posztapokaliptikus látomását.

Stephen King műveihez mindig is szívesen nyúltak vissza a filmes és tévés rendezők, de most, hogy a retródivatot és a Stranger Things sikerét meglovagoló Az kasszát robbantott a mozikban, hirtelen mindenki saját Stephen King-adaptációt akar gyártani. Jön az Az 2, J.J. Abrams és a Hulu gőzerővel dolgozik a Castle Rock sorozaton, jön aEngedjétek hozzám a kisdedeket című King-novella filmváltozata, és most a CBS csatorna is bejelentette: 10 órás minisorozat lesz a Végítéletből.

Ezt a posztapokaliptikus történetet King 1978-ban írta meg, a kiadó által kivágott részek visszarakásával pedig egy csonkítatlan, átdolgozott verzió is megjelent belőle 1990-ben. A könyvben pusztító járvány végez Amerika lakosságával. Csupán két kis csoportja éli túl a halálos kórt: az egyik a 108 éves Abigail anyát követi Nebraskába, a másik pedig a Sötét Ember hívására „a bűn városába”, Las Vegasba indul - természetesen a két fél közti végső ütközet elkerülhetetlennek látszik.

A regényből 1994-ben már készült egy tévés verzió, amit ráadásul maga Stephen King jegyzett forgatókönyvíróként. Az új változatot a Csillagainkban a hiba és az Új mutánsok rendezője, Josh Boon készítené el a CBS-nek. Drukkolunk neki, mivel a csatorna korábban már a Harry Potter-filmek rendezőjével, David Yatesszel és Ben Affleckkel is tárgyalt egy Végítélet-adaptációról, de nem sikerült megegyezniük a részletekben. (via Consequenceofsound.net)