Vadon a vadonban, Klein meg minek ment oda... - Új saját gyártású sorozatok érkeznek a Spektrumra

Az ikonikus magyar hegymászókat bemutató Minek ment oda, valamint a Vadon Jani és Dr. Sós Endre- az állatkert főállatorvosa műsorvezetésével készülő Dr. S.O.S. – Vészhelyzet a vadonban ősztől lesz látható a magyar ismeretterjesztő csatornán.

A Spektrum ősszel két saját gyártású produkciót is képernyőre tűz, amelyek forgatásai már elkezdődtek. A gyakran parázs vitát kiváltó, a magyar hegymászók sikeres csúcstámadásait, illetve a sajnos sokszor az életükbe kerülő expedícióikat feldolgozó Minek ment oda Klein Dávid vezetésével három sikeres és három tragikus végű történeten és főszereplőn keresztülmutatja be a hegymászás értelmét, a hegymászók motivációját, és keresi a választ arra, miért vállalják a gyakran életüket veszélyeztető expedíciókat. A sorozat főszereplői Ács Zoltán, Erőss Zsolt, Klein Dávid, Nedeczky Júlia, Suhajda Szilárd és Várkonyi László – a hazai expedíciós hegymászás meghatározó alakjai, akik mérföldkőnek számító első magyar csúcsmászásokat hajtottak végre. A hat rész elkészültében Géczy Dávid rendező segítségére voltak az elhunyt sportolók családtagjaitól kapott felvételek. A sorozatban gyönyörű és veszélyes egzotikus tájak láthatók, mint az Észak-Afrikában található Anti-Atlasz hegység, a pakisztáni Hindukus, vagy az olyan hozzánk közel eső alpin célpontok, mint a szlovák Magas Tátra vagy az osztrák Alpok.

Dr. S.O.S. – Vészhelyzet a vadonban
Forrás: Spektrum - AMC Networks International

A Spektrum évek óta tudatosan keresi, hozza létre és tűzi műsorra az olyan, már-már közszolgálatinak mondható sorozatokat, melyek különböző aspektusokból mutatják be Magyarországot, a magyar hagyományokat, történelmünket. E sorozatok legújabb tagja a Dr. S.O.S. – Vészhelyzet a vadonban. A műsor két főszereplője Dr. Sós Endre, a Budapesti Állat- és Növénykert vezetője és főállatorvosa, a terület első számú szakértője, nemzetközi vadvédelmi programok tevékeny résztvevője, illetve Vadon János, a „Pestszentlőrinci Vegán Kisállatkör tiszteletbeli jegyzője”. Dr. Sós Endre és Vadon Jani műsorában testközelből láthatjuk a veszélyes állatorvosi beavatkozásokat a terepen és az állatkertekben. A nyolc rész során a nézők találkozhatnak hortobágyi őslovakkal, bölényekkel, viperákkal vagy éppen a magyarországi állatkertek orrszarvúival, jegesmedvéivel, tigriseivel és elefántjaikkal.