Van életünk – de minek

Megtudtam, hogy a Life TV pont olyan, mint az igazi élet, mindjárt vége van, de legalábbis ki tudja, meddig tart, ezért gondoltam, megnézem és elmondom, miről szól. Sokszor mondja, hogy Van életünk. No, ez olyan lehet, mint a Drágán add az életed előzmény filmje, itt még elég a tény, de azért bizonyítani kell. Celebek mindennapjairól lesz szó alaposan elrendezett formában. No, nézzük, milyen az az élet!

Közismert, hogy a felső köz-szociális ismertségi hálóm egy szita fotójáról készült, ha valaki nem Donald kacsa, vagy Pókember, azt nem ismerem, ezért nekem nagyon hasznos, hogy kiírják, ki kicsoda. Győzikét még csak-csak, de Zámbó Krisztián és Cooky felismerése telefonos segítséget igényelt volna a feliratozás híján. Azt, hogy kicsodák ők, így sem tudom, de legalább megtudtam, hogy legyél bármilyen öreg, vagy/és dagadt, a tetoválások emelik a társadalmi elfogadottságodat bizonyos körökben. Okosodván az előzményekből, egyből két részt néztem meg a kicsit sem valósághű realisztikus életábrázolásból, pedig tudtam, hogy fájni fog. Elmesélem. Röviden összefoglalva,

a magyar celebvilág resztli részének az élete: szenvedés.

Most el lehet képzelni, hogy milyen a jobbágyok élete! A Győző család barterbe nyaral, a félárú szobáért cserébe pusztán 250 embernek kell főzni, amit Bea asszonynak kéne diszponálnia. Ez egyébként egyben Beus kedvenc szava is. Végül Győzi segítségével egy mosókonyhában egy főre főznek, organikus szenet, de annak a felét is a család eszi meg. És ők a celebjeink!

 

 

Miután ezen elgondolkodtunk, megnézhetjük az ifjabb Zámbó famíliát, Krisztiánt és Zsuzsit. Miközben térdig fürödtek a Balatonban, fejben kifejlesztették a Zámbor terméknevet, ami további kalandok felé hajszolja őket. Meglátogatják a még vidékibb házat! A rég elhagyott házba azonnal költözne a főceleb, ám egyelőre bemenni is fél a pókok miatt. Az ingatlant Krisztián gyorsan kisajátítaná és felújítaná – nádtető(!) de ő szalmának mondja – ám végül mégis inkább csak ellopná haza a retró cuccokat. Mennyivel egyszerűbb! Ennél már már csak maga a kis Zámbó fiú egyszerűbb, aki egy középsőshöz hasonlóan mindenre rácsodálkozik, majd hülyeségeket mond. És mivel közben a bunkósággal balanszíroz, mégis megőrzi domináns jellegét. A lényeg, hogy ő ki tudjon szállni a kocsiból, a többi le van szarva! Húsz perc csodálkozás után az ezermester megkínlódik a lakattal, és visszatérést emlegetve, fenyegetően távozik.

A legrémesebb napja mégis Cookynak van, akiről egyáltalán fogalmam sincs, de aranyosan beszél. Mint kiderül, Krisztián ő is, jaj, fogtam a fejem, ez sokat elárul.

Ő egy három talicskányi kerti medence kitisztításával próbálja fémjelezni az életét, ám, mivel fél a fűszálaktól és a csak számára látható bogaraktól, ez sem lesz egyszerű.

Cooky végül is olyan celeb, mint mi vagyunk, nézéssel tisztítja a medencét, panaszkodik, sokat bénázik, bár állítása szerint mindenhez ért. Hát ez én vagyok, meg te! A három négyzetméteres medence végül koszos marad, mert az eszközök nem praktikusak. Jól van ez így. Elgondolkodtunk, ugye? Ja, az érdektelenségen és az unalmon túl tanultam is valamit, nyelvészetit, amit szeretek. A jó dolgokra divatosan azt illik mondani, patent – esetleg pacek - a rosszakra meg, hogy csöves. Azt hiszem ez van, ha celeb az élet.

 

 

Sajnos a második rész véletlenül hírességeink előző életét mutatta, a sorrendiséget elrontottam, de csodák csodája a lényegen ez semmit sem változtatott. El lehet képzelni, milyen a szánalmas végkifejlet előzménye, ugye.

A magyarsággal sajátságosan megvert celebélet olyan, mint az átlagos, csak ezt feleslegesen rögzítik is.

A Gáspár család élete valóban, a pénz és a hibásan ejtett szavak körül forog, csakúgy, mint Z. Krisztiánéké, akik kaparós sorsjegyet szeretnének esküvőjükre, belépőnek. És ez már nem kap vajszínű árnyalatot. Adok pár percet megint.

Érdekes módon, Cookynak nem volt korábbi élete, helyette másokat mutattak. Ha van számomra szuper ismeretlen anyag, akkor Young G. Béci és Norina mindenképpen azok.

Úgy tűnik, egyedül nekik van valóban életük éppen, egy pár hónapos kislányt nevelgetnek, amit semmilyen felvétel és koncepció nem tud elrontani, bármennyire is igyekszik a népakarat.