Van esélyünk az Oscaron a szakértő szerint

A szakértőkkel dúsított díjátadó közvetítése előtt kapcsolódó filmeket is nézhetünk vasárnap este a Duna tévén.

Eredményekben gazdag időszakát éli a magyar filmgyártás. Nemcsak a hazai nézők száma növekszik, de a külföldi díjak sem maradnak el. Rövid időn belül immár harmadszor izgulhatunk az Oscar-díj átadásakor magyar alkotásért. Ezúttal Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában.

A Duna Televízió a gála kapcsán ehhez méltó műsorral készül. Kraszkó Zita, az Oscar-est hazai házigazdája, valamint Dudás Viktor és Szöllőskei Gábor filmszakértők vasárnapról hétfőre virradóra, március 5-én, 0.25-től köszöntik a nézőket a Duna Televízió műsorán. A 26 perces felvezető műsor vendége lesz a tavalyi magyar Oscar-siker főszereplője, a Mindenki stábja. A stúdióban szó lesz ezenkívül Enyedi Ildikó gazdag munkásságáról, valamint a nők szerepéről a filmszakmában.

A felvezető műsor után a nézők idén is élő, egyenes adásban követhetik a helyszínről az eseményeket, szakértők és helyszíni tudósítók segítségével. „Hivatalosan nem a legesélyesebb a Testről és lélekről a kategóriájában, de tavaly a Mindenki sem számított annak.

Abszolút látok esélyt arra, hogy harmadszor is magyar győzelemnek örülhetünk az Oscaron. Olyan univerzális témája van a filmnek, amire rezonálhatnak az akadémiai filmtagok,

valamint fontos lehet, hogy Enyedi Ildikó az egyetlen női jelölt az idegen nyelvű film kategóriában” – mérlegelte az esélyeket Szöllőskei Gábor filmszakértő, a Vox mozimagazin főszerkesztő-helyettese.

A 90. Oscar-díjátadó gála előtt vasárnap este 21.05-től a Casablanca című filmet, majd 22.50-től Enyedi Ildikó rendezését, az összesen 11 magyar és nemzetközi díjat elnyert Simon mágus című magyar-francia koprodukciót láthatjuk Andorai Péter, Julie Delarme és Halász Péter főszereplésével a Duna Televízió műsorán.