Van itt egy nagy csavar!

Pierce Brosnan kifejezetten sármos tud lenni, de van egy jóval gonoszabb énje is, amit a Próbatétel című filmjében meg is csillogtat, ennek szenvedő alanya pedig Gerard Butler.

Pierce Brosnan annak idején azzal hozott színt a James Bond-filmekbe, hogy bár elegáns és elbűvölő volt, ha kellett, hideg számító és kegyetlen is tudott lenni, az ír színésznek pedig remekül állt ez a kettősség. És volt, akinek ebből a kissé ijesztő, kemény és fenyegető rész jött be jobban – mint Mike Barker rendezőnek, aki Próbatétel (2007) című filmjét is erre építette. Brosnan itt egy igazi ragadozó, de csak sokára derül ki, hogy valójában mi vezérli.

Forrás: Fórum Hungary

 

Neil (Gerard Butler) és Abby Randall (Maria Bello) boldog házasok, Chicago külvárosában élnek. Neil egy ambiciózus reklámszakember, Abby pedig a háziasszonyok életét éli, otthon neveli 5 éves lányukat, Sophie-t. Aztán egy nap kiderül, a lányt elrabolták, és megjelenik egy idegen (Brosnan, ki más?), aki különböző feladatokat hajtat végre a házaspárral – ha nem engedelmeskednek, baja esik a gyermeküknek. Ki kell venniük az összes pénzüket a bankból, amit aztán a férfi eléget, Neilre nézve kompromittáló iratokat kell átadniuk egy konkurens cég igazgatójának, és más hasonló helyzetekbe kerülnek, miközben az idegen egyre jobban beférkőzik a bőrük alá – Abby esetében talán szexuális értelemben is -, majd egy utolsó véres próba elé állítja a férjet.

Forrás: Fórum Hungary

 

Mivel már az elején sem tudjuk, mit is akar pontosan a titokzatos idegen – nem pénzt, az biztos -, hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a Próbatétel egy nagy végső csavarra épít. Aki kiszagolja, mi az, annak külön vállveregetés jár, aki nem, az jár jól. Mike Barker régi veterán, alapember az iparban, aki az elmúlt években A szolgálólány meséjén dolgozott, de a frissen bemutatott Sandman: Az álmok fejedelme munkálataiban is részt vett. Ezt a filmet is profin lenyomja, a feszültséget is jól adagolja, de az igazi érdem Brosnané és kisebb mértékben Maria Belloé – az viszont meglepő, hogy mindketten mennyire lejátsszák itt Gerard Butlert, aki valahogy nem igazán talált fogást a karakteren. Igaz, nehéz lehet egy olyan figurát eljátszani, akit a teljes játékidő alatt csak szívatnak.

Forrás: Fórum Hungary