Vasárnap este is lesz mit nézni a tévében

Ha nem is a legizmosabb a kínálat, azért így is találtunk jó filmeket: egy kosztümös klasszikust, a Változások korát, egy északi drámát, valamint a magyar romantikus vígjátékot, a Swinget.

Csengetett, Mylord? / Egy nap a szabadban - Humor+, szeptember 15. vasárnap, 16.40h

Lord Meldrum úgy érzi, a gyanakvó Sir Ralph miatt képtelen Agathával találkozni jó ideje, így amikor hírét veszi, hogy Ralphék kirándulni viszik a személyzetet, ő is hasonló ötlettel áll elő, és a pikniket ugyanarra a helyre szervezi, ahol kedvese házanépe ünnepel.

A három testőr - AMC, szeptember 15. vasárnap, 20h

XIII. Lajos uralkodása idején a rendszeresen verekedésbe keveredő d'Artagnan összebarátkozik a három legendás muskétással, Athosszal, Porthosszal és Aramisszal. A négy elszánt férfi hamarosan nagy feladatot kap: meg kell hiúsítaniuk azt az áruló összeesküvést, amelyet Richelieu, a cinkostársa, Rochefort és a Milady szőtt a királynő, Ausztriai Anna ellen. Az összeesküvés kudarcba fullad, ám az intrikus Milady nem adja fel, s még a legszörnyűbb bűntettektől sem riad vissza, hogy bosszút állhasson.

Addams Family 2. - Paramount Channel, szeptember 15. vasárnap, 21h

Új taggal bővül a galád család, Morticia egy ennivalóan édes porontynak ad életet. Pubert igazi Addams csemete: az anyjától örökölte a hollófekete haját, Fester bácsikájától a hullafehérséget, az apjától pedig a bajuszát. A megszületésével azonban csőstül jön a baj, a kamaszodó nagyobbak ugyanis féltékenyek a kicsire. Nem férnek a bőrükbe, mindent megtesznek, hogy eltegyék láb alól a csöppséget. Gomez és Morticia végül - a kölykök nagy bosszúságára - egy dadust szerződtet a kicsi mellé. A kéjsóvár Debbie szemet vet Fester bácsikára. A szabad pálya érdekében a dadus táborba küldi a csemetéket.

Pillangó - Film Mánia, szeptember 15. vasárnap, 21h

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

Változások kora - M2, szeptember 15. vasárnap, 21.10h

A fiatal, tehetséges orvos, Merivel (Robert Downey Jr.) őfelsége, II. Károly (Sam Neill) kívánságára a londoni udvarba tart. Ott tartózkodása során csakhamar kivívja az uralkodó elismerését, aki rangot és vagyont ajánl neki, ha egyik ágyasával, Celiával látszatházasságot köt. Merivel elfogadja az ajánlatot és nőül veszi Celiát. Ám a terv további végrehajtásába hiba csúszik: Robert túlságosan is közel szeretné érezni magához saját hitvesét, s ennek híre az uralkodóhoz is eljut. Az ifjú orvos fényes karrierjének vége szakad, száműzik az udvarból. Merivel barátjánál, egy vidéki kórházban folytatja a praktizálást, de itt sem maradhat sokáig. Elhatározza, újra szerencsét próbál Londonban.

Legjobb szándékok - Duna Tv, szeptember 15. vasárnap, 21.15h

Az 1900-as évek elején, Svédországában ismerkedik meg egymással Henrik Bergman, a szegény és korlátolt teológus és Anna Akerblom, az önfejű, életvidám, és jó házból származó fiatal hölgy. Kezdetben mindkét fiatal boldog, később össze is házasodnak. Távol a szülői háztól, fenn, a messzi északon kezd új életet az ifjú pár. A kietlen északi táj, az unalom, és a pap hitehagyottsága azonban lerombol mindent, ami szép az életükben. Mindennapossá válik a veszekedés, az elégedetlenség.

Holnapolisz - RTL II, szeptember 15. vasárnap, 22.20h

A történet szerint a világból kiábrándult egykori gyerekzseni Frank (George Clooney) és a fiatal és intelligens Casey (Britt Robertson) veszedelmes kalandra indulnak, hogy felderítsék a titokzatos, időben és térben ismeretlen helyen található Holnapoliszt. Ami pedig ott vár rájuk, az örökre megváltoztatja őket és a világot is. A film lebilincselő utazásra hívja a nézőket, akik olyan dimenziókban utazhatnak, amelyről eddig cask álmodhattak.

Testcsere - SuperTV2, szeptember 15. vasárnap, 23.25h

Dave és Mitch gyermekkori jóbarátok, de az élet elsodorta őket egymástól. Míg az előbbiből jól kereső, ám túlhajszolt ügyvéd, férj és háromgyermekes apa lett, addig az utóbbi agglegény, és ugyanolyan léhűtő maradt, mint volt. Egy részeg éjszakát követően azonban az életük a feje tetejére áll, ugyanis testet cserélnek! Hamarosan rájönnek, hogya látszat ellenére ez nem is olyan jó dolog. Kétségbeesetten igyekeznek visszaszerezni a régi énjüket, miközben megpróbálják nem tönkretenni a másik életét.

Életeken át - Prime, szeptember 15. vasárnap, 23.45h

Az FBI egyik legjobb, a bűnözők személyiségét vizsgáló szakembere, Illeana Scott ügynök (Angelina Jolie). Rendhagyó módon, mindig a megérzéseire hagyatkozva próbálja kiismerni a gyilkosok gondolkodásmódját. Képességei szinte misztikusak, sok megoldhatatlannak tűnő bűncselekmény elkövetőjét fogták már el az ő intuíciója segítségével. A Leclair (Tchéky Karyo) nyomozó által vezetett montreali csapat is az ő segítségét kéri egy megfeneklett sorozatgyilkossági ügyben. Illeana aprólékos elemző munka után meglepő elmélettel rukkol elő: akit keresnek, életeket rabol. Az elkövető mindig felveszi áldozata személyiségét, új néven, új arccal él tovább és ha megunta, újból öl.

Swing - Moziverzum, szeptember 15. vasárnap, 23.45h

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?