Vasárnap estére már csak a tévé marad

Kérlelhetetlenül itt a szeptember, de hétfőig van még pár jó filmet elcsíphetünk a tévében.

Blöff - Film Now, szeptember 1. vasárnap, 20h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

Személyiségtolvaj - TV2, szeptember 1. vasárnap, 21h

A kimeríthetetlen pénzkeret lehetővé teszi Diana számára, hogy flancoljon Miamiban, és megvegye, amire csak kedve szottyan. Csak egy a bökkenő: a kártya, amit a vásárlási ámokfutáshoz használ Sandy Bigelow Patterson nevére szól, aki egy számlakezelő, és az Államok túlsó felén lakik. Az igazi Sandy Bigelow Pattersonnak egy hete van, hogy levadássza a szélhámost, mielőtt a világa összeomlik, így délre indul, hogy kérdőre vonja a nőt, akinek szabad belépőkártyája van az ő életébe. Próbálkozik vesztegetéssel, hízelgéssel, veszekedéssel, de kénytelen rádöbbenni, milyen kemény meló visszaszerezni a saját nevét.

A vadon foglyai - Moziverzum, szeptember 1. vasárnap, 21h

Charles Morse (Anthony Hopkins) öregedő milliomos, akinek csinos feleségén kívül egyetlen szenvedélye az olvasás. De a nők - úgy tűnik - kevésbé megbízhatók, mint a könyvek. Morse arra gyanakszik, hogy fiatal fotómodell feleségének, Mickey-nek (Elle Macpherson) viszonya van a megnyerő modorú divatfotóssal, Robert Greennel (Alec Baldwin). Robert és Charles közös kirándulásra indul, repülőgépük azonban lezuhan Alaszka kietlen erdőségei fölött. Az öregedő milliomos és a divatfotós magára marad a vadon mélyén. Ráadásul hamarosan kiderül, hogy egymásra sem számíthatnak.

Üvegtigris 3 - SuperTV2, szeptember 1. vasárnap, 21h

Egy fogpiszkáló, egy lövés, egy megkeseredett orvos és egy jókor érkező luxuskocsi - ennyi elég, hogy Lali meghozza élete nagy döntését: mindent maga mögött hagy és lelép. Az Üvegtigris váratlan vendége, Feri, a budapesti sztárügyvéd - bár nem tervezte -, a büfénél marad, míg Lali - bár nem tervezte -, az ügyvéd Bentley kabriójában marad.
Elindul egy őrült nap, az álomautóra azonnal felfigyel az álomnő, Lali játszani kezdi a nagymenőt, és elkezdődik élete legnagyobb kalandja, élete talán legjobb nőjével, sőt nőivel. De vajon mi történik, ha Laliról kiderül, hogy nem nagymenő és találkozik a feleség, a szerető, a majdnem szerető és a majdnem vízvezeték-szerelő? Mi történik, ha barátai Lali után mennek, hogy megmentsék Feritől, akit egy időre elnyelt a Tigris? Mire számíthatnak, ha Feri mégis kiszabadul és kiderül, hogy Lali - tudtán kívül - magával vitt valamit, ami sokkal fontosabb, mint a kocsija? Lali élete mindenképp nehéz lesz, akár a Tigrisen innen, akár a Tigrisen túl.

Csalások hálója / Svindler - Film Mánia, szeptember 1. vasárnap, 21h

Cash kellemes, jó modorú férfi és egyáltalán nem mellesleg a nagyszabású rablások specialistája. Cash fivérét, egyben bűntársát, Solalt meggyilkolják az egyik rivális csapat tagjai, akik nagy bulira készülnek. Cash úgy akar bosszút állni rajtuk, hogy megszerzi a zsákmányukat. A cél érdekében egyesíti erőit Maxime-mel, a veterán tolvajjal, aki magával hozza a csinos pártfogoltját, Garance-t. A tervezési fázisban csatlakozik még hozzájuk a szép Julia. Nem tudják, hogy a nő valójában beépült rendőrtiszt, akinek az a feladata, hogy lebuktassa őket.

A Zodiákus - Viasat3, szeptember 1. vasárnap, 21h

Sorozatgyilkos szedi áldozatait San Franciscóban. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, pedig a tettes üzeneteket küld több napilapnak is. Csak néhány rendőr, újságíró, köztük Paul Avery és egy halk szavú, tehetséges szerkesztőségi rajzoló, Robert Graysmith bízik abban, hogy megfejtheti a rejtélyes üzeneteket, melyek alapján a gyilkos a Zodiákus nevet kapta. Elszántan, vadul és szenvedélyesen üldözik ellenségüket. Kezdetben kötelességtudóan, később egyre inkább elvakultan, mígnem már maguk is az őrület határán járnak.

Légcsavar - Duna Tv, szeptember 1. vasárnap, 21.10h

Kyle Pratt (Jodie Foster) repülőmérnök férje öngyilkos lett. A megrendült asszony a hatéves kislányával, Juliával felszáll a Berlinből New Yorkba tartó repülőjáratra, hogy hazaszállítsák a férj holttestét. A gépen Kyle elalszik és amikor felébred, kétségbeesetten tapasztalja, hogy a kislánya eltűnt. Miután a személyzet egybehangzóan tagadja, hogy látták a gyermeket, a nő már saját épelméjűségében is kételkedni kezd. Amikor azonban felfedezi lánya keze nyomát az ablaküvegen, kétségbeesett lépésre szánja el magát: átveszi az irányítást az általa tervezett repülőgépen.

Kikötői hírek - M2, szeptember 1. vasárnap, 21.10h

Amikor Quoyle, a boldogtalan, magányos New York-i végleg elveszti tőle rég elhidegült feleségét egy autóbalesetben, az élete örökre megváltozik. A gyásztól lesújtva visszavonul nagynénjével és kislányával Új-Fundlandra, ősei rejtélyes otthonába. Egy kis halászvárosban a helyi lapnál kap újságírói állást. Minden újabb cikk megírásával nő Quoyle érzékenysége a kiismerhetetlenül csalafinta közösség iránt - és saját maga iránt is. Apránként románc alakul ki közte és Wavey közt, aki saját démonaival küzd. Ahogy a férfi új élete kezd kibontakozni ezen a varázslatos, hajthatatlan szépségekkel és nehézségekkel megáldott helyen, a múltja összeolvad a jelenével, és Quoyle kezd átalakulni.

Peacemaker - Mozi+, szeptember 1. vasárnap, 23.30h

Amikor egy nukleáris robbanófejeket szállító vonat rejtélyes módon karambolozik a volt Szovjetunióban, a briliáns amerikai atomspecialista, Dr Julia Kelly rájön, hogy a baleset valójában a fegyverek ellopását álcázó ördögi terv része. Segítségére van az eltűnt bombák felkutatásában a különleges erők kiváló ezredese, Thomas Devoe, akinek nyers, "foglyot nem ejtünk" - stílusa ütközik Kelly diplomatikusabb módszerével. Félretéve személyes ellentéteiket - és bimbózó románcukat, - együtt futnak versenyt az idővel, ahogy követik az utolsó robbanófej nyomát az ENSZ székházához.