Vasárnap leadják az utóbbi évek egyik legjobb magyar akció-vígjátékát

Till Attila filmjét, a Tiszta szívvelt is láthatjuk este a tévében, és ezen kívül még sok minden mást is!

Terminátor - Megváltás - AXN, augusztus 4. vasárnap, 18.50h

2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet. A védelmi célra kifejlesztett Skynet számítógép az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők ellen. Az ellenállás egyik vezetője John Connor, akinek az életét egy különös idegen, Marcus Wright érkezése kavarja fel. Mindketten hasonló utat járnak be, melynek végén eljutnak a Skynet központjába. Együtt néznek szembe a borzasztó titokkal, amely az emberiség teljes pusztulásához vezethet.

Derült égből Polly - TV2, augusztus 4. vasárnap, 18.55h

Reuben kockázatelemző menedzser, mindig előre eltervezi az életét. Soha nem kockáztat, így nem érheti meglepetés. Vagy mégis? Imádott hitvese megcsalja a nászúton. Jöhet még valami más is? Valami rosszabb? Bizony, egy másik nő! Polly tökéletes ellentéte Reubennek, élvezi, hogy sodródó életstílusa váratlan helyzetek elé állítja. Mindig van új lehetőség, ha a jelenlegi nem jönne be. Amikor a sors ugyanarra a bulira sodorja őket, a nemrég faképnél hagyott Reuben úgy dönt: most az egyszer a véletlenre bízza magát. Lehet, hogy nem kellett volna. Polly alaposan felforgatja az életét.

Dutyi dili - AMC, augusztus 4. vasárnap, 20h

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

Tiszta szívvel - Moziverzum, augusztus 4. vasárnap, 21h

Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött midennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.

Kész katasztrófa - TV2, augusztus 4. vasárnap, 21h

A sikerfilmeket jegyző Judd Apatow rendezi ezt az új vígjátékot az ígéretes fiatal komika, Amy Schumer főszereplésével. A vígjáték forgatókönyvét Schumer írta Apatow bábáskodása mellett, és a film az Apatow Productions gyártásában készül.

Kaliforniai álom - RTLII, augusztus 4. vasárnap, 21h

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista az Angyalok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia meghallgatásról meghallgatásra jár, és csak arra vágyik, hogy végre ne szakítsák félbe, Sebastian pedig szenvedélyesen küzd azért, hogy a klasszikus jazzt újra divatba hozza. Távlati terveikben a hollywoodi karrier, illetve egy saját zenés klub megalapítása szerepel - ekkor botlanak egymásba egy zsúfolt autópálya kellős közepén.
A két fiatal szerelemre lobban, és vállvetve segíti egymást a kudarcokkal kikövezett úton. A sikerért keményen meg kell küzdeniük, ám eljön a nap, amikor dönteniük kell, mennyit hajlandóak feláldozni az álmaikért...

Az amerikai barát - Duna Tv, augusztus 4. vasárnap, 21.10h

Jonathan Zimmermann, a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő hamburgi képkeretező egy különös táviratból értesül arról, hogy nem sok ideje van hátra. Miközben barátságot köt Rypley-vel, a cowboy-kalapos amerikaival, egy ismeretlen párizsi alak szokatlan ajánlattal keresi föl: kétszázezer dollárt ígér egy gyilkosságért. Zimmermann vonakodik, mégis végrehajtja a feladatot a családja biztos jövőjére gondolva. Megbízói azonban fizetség helyett egyre jobban belerángatják sötét mesterkedéseikbe. Eközben a pénz csábítására, Zimmermann minden értéke - szerény tisztessége és családi kötelékei - fokozatosan darabjaira hullanak szét.
A Patricia Highsmith klasszikus krimijéből készült film a barátság története. Wim Wendersnek ez a munkája életművének egyik legérdekesebb alkotása, amelyben a gengszterek és áldozatok szerepét filmrendezők alakítják.

Thelma és Louise - Paramount Channel, augusztus 4. vasárnap, 22h

Louise csinos, talpraesett, kemény nő, pincérnőként dolgozik. Barátnője, Thelma viszont visszafogott és elkeseredett, belefáradt a háziasszony szerepébe. Louise rábírja Thelmát, hogy rúgjanak ki a hámból, ruccanjanak ki a hétvégén, hogy elfelejtse a mindennapok gondjait. A két barátnő útja kellemesen indul, ám egy váratlan esemény örökre megváltoztatja az életüket. Amikor az egyik bárban megismert férfi meg akarja erőszakolni Thelmát, Louise agyonlövi a fickót. Ettől kezdve állandó menekülés az életük. Megpróbálnak átjutni Mexikóba, mielőtt a zsaruk elkapnák őket.

Éjféli expressz - ATV Spirit, augusztus 4. vasárnap, 22h

Kábítószercsempészés vádjával letartóztatják a török határon Billy Hayest. A hatóságok példát akarnak statuálni az amerikai fiatalemberrel, ezért harminc év börtönre ítélik. Billy a rácsok mögött embertelen pokolban találja magát. A kilátástalan helyzetben barátokra lel egy honfitársa, egy kábítószerfüggő angol értelmiségi és a meleg skandináv férfi személyében. Bár Billy tisztában van azzal, hogy az életével játszik, rászánja magát az "éjféli expresszre", ami a börtönszlengben szökést jelent. Az új barátai a segítségére sietnek. Billy Hayes és William Hoffer könyve alapján.

Banki meló - RTL Klub, augusztus 4. vasárnap, 22.35h

Az autókereskedő Terry múltja nem éppen makulátlan, de mindig kimaradt az igazán rázós bulikból. Amikor azonban az egyik régi ismerőse, Martine, a gyönyörű modell megkeresi egy vonzó ajánlattal, képtelen ellenállni. Úgy érzi, hogy a nagyszabású bankrablás élete nagy lehetősége. Az akció során minden a tervek szerint alakul, talán túl egyszerűen is megy a dolog. Terry későn jön rá arra, hogy ő és csapata valójában csak eszköz egy piszkos játszmában. Olyan életveszélyes helyzetbe keveredtek, melynek szálai a londoni alvilágtól a legmagasabb kormányhivatalokig és a királyi családig vezetnek. A történetet valóban megtörtént eset ihlette.

A rettenthetetlen - SuperTV2, augusztus 4. vasárnap, 23.20h

A rettenthetetlen jelző William Wallace-t, a XIII. századi skót felkelőt illeti, aki a skót történelemnek valóban az egyik hősi alakja. Sir William Wallace lovag többéves távollét után visszatér szülőföldjére, Skóciába. Kaotikus állapotok uralkodnak: a skót király trónörökös nélkül halt meg, ezért angol riválisa, a kegyetlen és hitetlen I. Edward elfoglalta trónját. A lovagnak hosszú rábeszélés és példamutatás után sikerül ütőképes hadsereggé kovácsolnia elfásult népét. A szépséges Izabella hercegnőt a király saját előnyére próbálja felhasználni Wallace ellen, ám kettejük között szerelem szövődik. A lovagra egyre több veszély kezd leselkedni, a politika és az ármány egyre sötétebb hálóiba kerül, míg végül árulás áldozata lesz.

8 milliméter - TV2, augusztus 4. vasárnap, 23.50h

Tom Welles magándetektívként dolgozik az egyik pennsylvaniai kisvárosban. Miközben a nagy kihívásról álmodik, leginkább házasságtörési ügyekkel és más piti dolgokkal foglalkozik. Egyik nap azonban különös feladattal bízzák meg. Az idős és dúsgazdag özvegyasszony a férje páncélszekrényében régi, nyolcmilliméteres filmtekercset talált. A pornófilmen halálra kínoznak egy lányt. Az asszony arra kéri a magánnyomozót, hogy járjon utána, ki lehet az áldozat. A nyomozás Wellest a társadalom legsötétebb, legmocskosabb bugyraiba vezeti.