Vasárnap monumentális filmalkotásokat is megnézhetünk a tévében

Csak legyen elég nagy a képernyőnk! Levetítik a Ready Player One-t, a Wonder Womant, a Pearl Harbort, és ezek mellett is lesz jópár minőségi film.

A vasálarcos - SuperTV2, szeptember 13. vasárnap, 18.20h

Alexandre Dumas regénye alapján! XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait, Porthos-t, Aramis-t és D'Artagnan-t, hogy segítsenek végrehajtani tervét. Ki akarja szabadítani a piperkőc király börtönében raboskodó rejtélyes foglyot. A mendemonda szerint a vasálarcos férfi nem más, mint a király ikertestvére. A népet sanyargató király helyett így őt akarják trónra ültetni...

 

Mindenki szereti a bálnákat - Prime, szeptember 13. vasárnap, 18.45h

Az emberek szívét világszerte rabul ejtő igaz történet alapján készült kalandfilm lenyűgöző történet egy kisvárosi riporterről és egy Greenpeace aktivistáról, akikhez a két rivális nagyhatalom is csatlakozik, hogy megmentsenek egy szürkebálna családot, akiket körbe zárt az északi sarkkör gyorsan szilárduló jege. Az Alaszka északi csúcsán dolgozó helyi riporter, Adam Carlson alig várja, hogy lelépjen valami nagyobb nézettségű hely és állás felé. Ám amikor beüt élete sztorija, a világ jön el őhozzá. Egy olajmágnás, államfők és szenzációéhes újságírók bukkannak fel a fagyos városkában, de aki miatt Adam leginkább aggódik, az Rachel Kramer. A lány nem csak hogy szókimondó környezetvédő, de a volt barátnője is. Az idő egyre fogy, és Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, az olajcégek és az orosz és amerikai hadsereg között, hogy ellentéteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat. Ahogy a világ figyelme a földgolyó jégsapkája felé irányul, a veszélyeztetett állatok kimenekítése a nemzetek közös ügye lesz, és pillanatnyi enyhülést hoz a hidegháborúban.

 

Wonder Woman - Film+, szeptember 13. vasárnap, 20.20h

Diana (Gal Gadot), az amazonok hercegnőjét legyőzhetetlen harcosnak képezték ki, de békében teltek a napjai. Míg meg nem látja az első férfit. Egy pilóta, Steve Trevor (Chris Pine) lezuhan a parton, és óriási háborúról beszél, amely a kinti világban dúl. Diana biztos benne, hogy Árész, a háború istene áll a háttérben, és úgy dönt, hogy a meglepett pilótával elhagyja az otthonát, hogy megállítsa a vérengzést. Hamarosan a frontvonalban találja magát, ahol felébred emberfeletti ereje, és rájön, hogy a mi a végzete.

 

Pearl Harbor - Égi háború - Viasat3, szeptember 13. vasárnap, 21h

1941. december 7. A második világháború fordulópontja, a történelem egyik legvéresebb csatája: a japán légierő megtámadta Amerika csendes-óceáni flottáját. A támadás számtalan áldozattal járt, hatalmas pusztítást vitt végbe: sokáig tartott, míg az amerikai hadsereg kiheverte a csapást, és felkészült a visszavágásra. Ez a film e támadás és csata története, de egyben három fiatal története is. Akik, miközben a történelem a szörnyű, véres események közepébe sodorja őket, a saját életüket élnék _ azt sem könnyű. Rafe és Danny a legjobb barátok: gyerekkoruk óta együtt szeretnének pilóták lenni. Mindketten katonák, mindketten Pearl Harborban állomásoznak. És mindketten ugyanazt a lányt szeretik. A japán gépek pedig elindultak Pearl Harbor felé.

 

15 perc hírnév - Viasat6, szeptember 13. vasárnap, 21h

Eddie Fleming nyomozó a New York-i rendőrség kirakatembere, médiasztár. Az idők során megtanulta, hogyan kezelje a médiát, hogyan fordítsa munkája hasznára, és miként ne húzzon ujjat ezzel a félelmetes hatalommal. A média dicsfényéből, az ismertségből és a vele járó kétes haszonból azonban a bűnözők is egyre inkább ki akarják venni a részüket. Ebben a törekvésükben sajnos szövetségesekre találnak a média világában és az igazságszolgáltatásban is megtalálható kalandorok személyében. Két ámokfutó kelet-európai bűnöző felbukkanása minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja a népszerű és dörzsölt zsarut.

 

Tisztességtelen ajánlat - M2, szeptember 13. vasárnap, 21.09h

Diana és David már régóta szerelemben élnek együtt, ám egy napon rádöbbennek: anyagilag teljesen tönkrementek, ami David karrierjét is elvághatja. Megmaradt pénzüket Las Vegasban próbálják megduplázni, sikertelenül. A kaszinóban azonban felfigyel Dianára egy jóképű milliomos, aki egymillió dollárt ajánl fel a lánynak egy együtt töltött éjszakáért.

 

Julieta - Duna Tv, szeptember 13. vasárnap, 21.10h

A családfő elvesztése után Julieta és lánya, Antía sebeit az idő gyógyítás helyett, csak mélyíti. Xoan hiánya olyannyira eltávolítja egymástól a két nőt, hogy Antía a 18. születésnapja után szó nélkül lelép otthonról. Miközben Julieta kétségbeesetten keresi lányát, szüntelen azzal szembesül, hogy mennyire keveset is tudott róla mindeddig. Díjak és jelölések: BAFTA-díj (2017) _ Legjobb idegennyelvű film jelölés: Pedro Almodóvar Cannes-i fesztivál (2016) _ Arany Pálma jelölés: Pedro Almodóvar Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb film jelölés: Agustín Almodóvar Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb női alakítás jelölés: Emma Suárez Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb rendező jelölés: Pedro Almodóvar Európai Filmdíj (2016) _ Legjobb film jelölés: Pedro Almodóvar

 

Ready Player One - RTL Klub, szeptember 13. vasárnap, 21.15h

Az Oasis a legnagyobb virtuális tér, melyben az emberek nap mint nap felszabadulnak. Amikor az alapító, James Halliday (Mark Rylance) végrendelete érvénybe lép, hatalmas verseny veszi kezdetét. Kiderül, hogy Halliday elrejtett néhány titkot a rendszerben, és aki ezekre rátalál, mesés gazdagságot nyerhet. A fiatal Wade (Tye Sheridan) a játékban nőtt fel, és Parsifal-avatárjával nekivág a kalandnak, nem is sejtve, hogy az élete a tét. Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn), az agresszív milliárdos akarja ugyanis megszerezni magának az Oasist, és új fejlesztéseivel szeretné uralni az emberek életét.

 

A legnagyobb showman - TV2, szeptember 13. vasárnap, 22h

A cirkusz maga a csoda. És élt valaha egy ember, aki csodatévőnek született. P. T. Barnum (Hugh Jackman) a legendás Barnum cirkusz alapítója lángész volt, próféta, akinek hihetetlen dolgok születtek a fejében, és valósággá tudta tenni őket. Az ő zseniális képzelőerejéből születő műsorszámokat azóta sem tudja leutánozni senki. Most a film kedvéért újjászületik a show, és újjászületik a showman _ egyetlen fergeteges, látványos, szemkápráztató kavalkádban mutatkozik be a világ legkülönösebb cirkuszigazgatója, és élete fő műve: a Barnum!

 

Az Álmosvölgy legendája - Paramount Channel, szeptember 13. vasárnap, 22h

A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértetjárta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New Yorkból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek... A falubéliek váltig állítják, tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas!"A mesemondás nagymestere, Tim Burton (Batman, Támad a Mars!, A majmok bolygója) hátborzongató és elbűvölő látomást szőtt a klasszikus rémtörténet köré. Az Álmosvölgy legendája igazi csoda: bátor, izgalmas, és telis-tele van erőteljes képekkel."

 

Éjjeliőr a hullaházban - RTL Spike, szeptember 13. vasárnap, 23.05h

Martin, a fiatal joghallgató éjjeliőri állást vállal a hullaházban. Azt reméli, itt nyugodtan tud majd tanulni és némi pénzt is keres. Arra nem számíthat, hogy rendkívüli események zavarják meg. A közvéleményt egy titokzatos gyilkosságsorozat tartja izgalomban, az áldozatok minden esetben prostituáltak. Miután a tetemeket beszállítják a hullaházba, egy nyomozó is érkezik, hogy kivizsgálja az ügyet. Ám a nyomozó kezd egyre furcsábban viselkedni és egy idő után a rendőrség már Martint gyanúsítja a gyilkosságok elkövetésével.

 

Jöttünk, láttunk, visszamennénk - TV2 Comedy, szeptember 13. vasárnap, 23.10h

Egy középkori lovag és pajzshordozója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri fel segítségül, hogy visszajuthassanak saját korukba. A család persze hitetlenül áll a páncélos szélhámos előd furcsaságai és körmönfont beszédmódja előtt...

 

Az ötödik elem - Mozi+, szeptember 13. vasárnap, 23.40h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik eszetendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas (Bruce Willis) szembeszáll a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze.

 

Margaret - TV2, szeptember 13. vasárnap, 00.20h

Lisa egy tizenhét éves New York-i középiskolás. A lány szemtanúja lesz a balesetnek, amelyben egy buszsofőr a piros lámpánál áthajtva halálra gázol egy nőt. A lány pedig úgy érzi, akaratlanul is, de szerepet játszott a tragikus balesetben. A kiérkező rendőröknek azonban mindezt nem mondja el. A történtek nem hagyják nyugodni, a hamis tanúvallomás miatt állandó lelkiismeret-furdalása van. Felkeresi az áldozat hozzátartozóit, a sofőrt, majd elhatározza, hogy elmondja az igazat, megpróbálja helyrehozni a hibát, amelyet elkövetett. Ám ez nem is olyan egyszerű...

 

A pokolból - Paramount Channel, szeptember 13. vasárnap, 00.20h

A tizenkilencedik század utolsó és legnagyobb rejtélye volt ő. Az első bűnöző, aki sztár lett, az első nagy megoldatlan titok, mely máig újabb és újabb kalandvágyókat sarkall vadabbnál vadabb megoldásokra: Hasfelmetsző Jack. 1888 őszén tíz hét alatt öt kegyetlen, rituális gyilkosságot követett el, és ezzel sosem tapasztalt pánikot keltett Londonban. Abberline felügyelő, a Scotland Yard magányos nyomozója a rém nyomába ered. A különös rendőrről azt beszélik, sikereit az álmainak köszönheti; éjszaka meglátja, ki a tettes. Ezúttal azonban olyan akadályba ütközik, amit ő sem láthatott előre: beleszeret abba, akiről tudja, ő lesz a következő áldozat.