Vasárnapra is összegyűjtöttük a legjobb filmeket

Ha esetleg tévézni támadna kedvetek. Szinte minden műfaj képviselteti magát vasárnap este a tévében.

Nicsak, ki beszél most! - Prime, május 24. vasárnap, 16.50h

James (John Travolta) és Mollie (Kirstie Alley) boldog házasságban élnek már 6 éve. Van két gyermekük és persze a velük járó összes gond. James nagyon jó állást kap egy nagy légitársaságnál és egyre több időt kell a levegőben töltenie. Mollie tűri egy darabig, hogy minden az ő nyakába szakad, de mikor a férfi főnöknője kikezd James-szel, betelik a pohár.

 

Phillips kapitány - AXN, május 24. vasárnap, 18.30h

2009 április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon, és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak.

 

A vasmacska kölykei - Prime, május 24. vasárnap, 18.45h

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Dean-t, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen egy gardróbszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja...

 

Lopott idő - Mozi+, május 24. vasárnap, 19h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...

 

Beépített szépség - RTL Klub, május 24. vasárnap, 19.50h

Különös terrorista tartja rettegésben a város környékét, legközelebbi célpontjának a szépségverseny döntőjén résztvevő lányokat jelöli meg. Egyértelmű, be kell építeni egy FBI-ügynököt a versenyzők közé. A látszatra nem túl nőies, kissé bajszos, röfögő, keresetlen Gracie-re (Sandra Bullock) esik a választás. Vic Melling (Michael Caine), a kényes ízlésű szépségszakértő lehetetlen feladatot kap. Újkori Higgins professzorként sűrű leckékkel próbálja meg behozni Grace hátrányát a nagy versenyig...

 

Kelly hősei - AMC, május 24. vasárnap, 20h

A normadiai partraszállás után Kelly közlegény foglyul ejt egy német őrnagyot, akitől Big Joe fontos katonai titkokat szeretne megtudni. Ilyen fontos kérdés például, hogy a németektől éppen felszabadított francia kisvárosban hogyan tudnák legjobban eltölteni a három szabadnapjukat. Ám kiderül, hogy a fogoly valódi titkok tudója: kifecsegi egy titkos aranyszállítmány hollétét. Kellynek több se kell, megszervezi saját kis "árnycsapatát " és a kommandó elindul megkeresni a mesés kincseket.

 

Szeretni bolondulásig - Film Mánia, május 24. vasárnap, 20.15h

Angélique, a hóbortos diáklány számára a szerelem egyet jelent Loic nevével. A 35 éves orvos azonban nős és hamarosan apa is lesz. Sok akadály áll tehát a boldogság útjában, de mit számít az? Ha szeretünk valakit, reményben élünk: szenvedélyesen, őrülten, s akár szélsőséges tettek elkövetésétől sem riadunk vissza. Ennyi a történet, vagy legalábbis úgy tűnik. De egy egészen más szemszögből nézve ugyanaz a szerelem egészen másmilyennek látszik. És aztán a záró képsorok persze megcáfolni látszanak minden korábbi elképzelésünket.

 

A nő - Sony Max, május 24. vasárnap, 20.40h

Los Angelesben, a közeli jövőben él Theodore Twombly író, aki abból él, hogy megható, személyes leveleket ír mások számára. A férfi rossz passzban van, próbálja kiheverni, hogy tönkrement egy hosszú kapcsolata. A számítógépein dolgozik és játszik. Egy nap unalmában letölt egy új, intelligens operációs programot. Így találkozik Samantha-val, pontosabban a hangjával, amely valósággal megigézi. Kiderül, hogy Samantha okos és éleslátó, érzékeny és meglepően vicces. A kezdeti barátságuk egyre jobban elmélyül.

 

Erin Brockovich - Zűrös természet - Filmcafe, május 24. vasárnap, 21h

Az állástalan, háromgyermekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé helyezett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen következtetésekre jut: egy óriáscég gátlástalanul szennyezi egy kisváros vízkészletét, ami súlyos betegségeket okoz az ott lakók körében. Erin házról házra járva több mint hatszáz panaszos aláírását gyűjt össze, és Eddel karöltve megnyeri az USA történetében pereskedés útján kifizetett legnagyobb anyagi kárpótlást: 333 millió dollárt.

 

Családi üzelmek - Cool, május 24. vasárnap, 21h

A dílereknek is vannak elveik. David (Jason Sudeikis) csak rászoruló családanyáknak vagy szorgos éttermi alkalmazottaknak árul, de gyerekeknek soha. És bízik benne, hogy ha mindig kispályás marad, nem érheti baj. De persze téved. Méghozzá nagyon nagyot.Egyszer, egyetlen egyszer néhány környékbeli kamasznak segít megszabadulni az elvonási tünetektől, azok erre kirabolják, és ő nem tud elszámolni sem az anyaggal, sem a pénzzel. Hogy jóvá tegye a hibáját kénytelen egy nagy szállítmányt áthozni Mexikóból. Szerencsére a jó szomszédja, egy cinikus sztriptíztáncosnő (Jennifer Aniston) és két züllött kiskorú (Emma Roberts, Will Poulter) segít neki: úgy tesznek, mintha családi túrán járnának, de a lakókocsi csempészáruval van tele. Az ötlet jó _ a kivitelezés viszont elképesztő következményekkel jár...

 

Kizárólag öttől hétig - M2, május 24. vasárnap, 21.05h

Brian, a feltörekvő ifjú író találkozik Arielle-lel, egy New Yorkban dolgozó francia diplomata kifinomult feleségével. Bár az asszony idősebb nála és két gyermek anyja, Brian belehabarodik, és viszonyt kezdenek. A kapcsolatukat azonban rossz szemmel nézik a fiatalember hagyományos értékrendet valló szülei. A gondok akkor kezdődnek, amikor a szerelmes Brian többet szeretne a hotelben eltöltött egy-két pásztoróránál.

 

Elveszett gyerekek - Duna Tv, május 24. vasárnap, 21.15h

Németország támadó háborúja során Európában 30 millió ember veszíti el az otthonát. A lengyel határ nyugat felé tolódik, ennek következtében több millió lengyelt és németet száműznek. Minden németnek, aki nem lesz lengyel, el kell hagynia az országot. Rosemarie és nővére Tina, gyerekei Maria és Jojo, valamint édesapjuk szintén számkivetettek és menekültek. 1946. július elején hagyják el Lengyelországot, s a család próbál együtt maradni és felszállni a zsúfolt vonatok egyikére. Ebben a nagy káoszban, Rosemarie elveszíti kislányát, Mariát, akit testvérére bízott. Vele együtt még sok-sok család elveszíti gyermekét a II. világháború után. Rengeteg gyermeket eltűntnek nyilvánítanak és szüleik kétségbeesetten keresik őket hónapokon, éveken át. Rosemarie sem adja fel, mindent megtesz, hogy megtalálja kislányát. Munkát talál egy hivatalban, akik azon dolgoznak, hogy az eltűnt gyerekeket felkutassák. Az országot zónákra osztották _ orosz, amerikai, angol és francia zónákra és a zónák között nagyon kicsi az átjárás. Ez olyan, mint tű a szénakazalban. Tízezrek, százezrek keresnek valakit. És még ott a Karitász, a Vöröskereszt és a privát szervezetek, a gyűjtőtáborok és menekülttáborok. Rosemarie Hermann rendíthetetlen, azon dolgozik, hogy a bürokrácián túl lehetővé tegye munkatársával, Haralddal a gyerekek zónahatárokon túli keresését is. Rosemarie maga keresi a lányát, Maria Herrmannt, aki 11 éves, körülbelül 130 centi magas, sötétbarna haja van és keskeny arca, a kulcscsontja mellett van egy májfolt és a bal karján is. Rosemarie tudja, hogy a lánya él és várja, hogy megkeresse.

 

Lucy - TV2, május 24. vasárnap, 21.30h

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johansson-t rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét ügyletbe keveredik, melyből csak akkor keveredhet ki élve, ha betartja a játékszabályokat. Testébe egy új drogot rejtenek, hogy ilyen módon csempéssze azt ki az országból, csakhogy történik egy kis baleset, és a drog a szervezetébe kerül. Innentől kezdve Lucy átalakul, agyának egyre nagyobb mértékben válik urává, és ezzel természetfeletti hatalomra tesz szert. A szer azonban illetéktelen kezekbe kerülve hatalmas veszélyt jelenthet...

 

Mr. Bean nyaral - TV2 Comedy, május 24. vasárnap, 22.10h

Miután elege lett a siralmas, nyirkos londoni időjárásból, Mr. Bean becsomagol a bőröndjébe, magához veszi a kameráját és útnak indul Cannes-ba, egy kis tengerparti napfény reményében. Ám nem ő lenne Mr. Bean, ha a vakáció simán menne számára. Először ugyanis összetévesztik egy gyermekrablóval, majd egy elismert filmrendezővel és komoly magyarázkodásra lesz szüksége, miután a feje tetejére állítja fél Franciaországot, és egy orosz filmrendező fiacskájával és egy sztárjelölt színésznővel megspékelve érkezik nyaralásának helyszínére. De vajon lecsukják-e a csendőrök, vagy megnyeri az Arany Pálmát?

 

Samsara - Duna Tv, május 24. vasárnap, 22.55h

Bizony, porból és hamuból vagyunk mindannyian és azzá is leszünk könyörtelenül, ha igaza van a Tanításnak, mármint annak, amit a mi iskoláinkban tanítanak. Máshol viszont másképpen gondolják. Mondjuk úgy, hogy az élet egy szakadatlan, örök körforgás, melyben minden megismétlődik végtelenszer, csak éppen egy magasabb spirituális, tudati és más egyéb szinteken. Ezt hívják röviden 'szamszárának'. A "szamszára" szanszkrit szó, lényege az élet örök körforgásában változó jelenségek mélyebb értelmezése. Ez adja a film kiindulási pontját is: Frickle és Magidson azt a megfoghatatlan, mégis működő összekapcsolódási pontot kutatja, mely a keleti vallások szerint átível életeinken, újjászületéseinken. A stáb 5 éven keresztül, 5 kontinens 25 országában (Brazília, Kína, Dánia, Egyiptom, Etiópia, Franciaország, Ghana, Hawai, Hong Kong, India, Indonézia, Izrael, Olaszország, Japán, Jordánia, Mali, Namíbia, Szaud-Arábia, Dél-Kórea, Törökország...) forgatott. A csodálatos felvételeket 70mm-es filmre rögzítették, ennek köszönhető a döbbenetes vizuális élmény, melynek alapját a szent földek, a katasztrófa sújtotta övezetek, ipari komplexumok és természeti csodák lélegzetelállító látványa adja.

 

Célkeresztben - Filmcafe, május 24. vasárnap, 23.20h

Frank Horrigan, a titkosszolgálat embere olyan magának való, kemény fickó, akinek munkája iránti elkötelezettségét a magánélete, barátai és a családja sínylették meg. Bár szakmájának az egyik legjobbja, ma is élénken emlékszik első elnöki megbízatásának kudarcára, amikor 1963 novemberében John F. Kennedy-t kellett volna megvédenie egy Dallas-ban tett látogatás során. Majd harminc évvel később az Egyesült Államok elnöke a közelgő választásokra készülődik, s a Fehér Ház titkosszolgálatának keretében Horrigan is részt vesz fenyegető levelek és telefonok rutinszerű kivizsgálásában. Az egyhangú, kissé unalmas munka azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Horrigan felfedezi, hogy egy profi bérgyilkos jár az elnök nyomában. A film egy olyan ember története, aki feloldozást keresve képes feláldozni akár saját életét is, hogy megmentse Amerika első emberét.