Vasárnapra is összegyűjtöttük a legjobb filmeket

Egy Almodóvar-film, egy magyar vígjáték, egy amerikai thriller, és még sorolhatnánk.

Danny Collins - Paramount Channel, augusztus 2. vasárnap, 15.50h

Danny Collins (Al Pacino), az öregedő rocksztár régi slágereivel haknizik. Úgy tűnik, mindene megvan: pénz, hírnév, gyönyörű menyasszony és még mindig megtölti a stadionokat rajongóival. A hajdani vad rockert a kemény évek, félresikerült kapcsolatok és az esténként újra meg újra előadott nóták kikészítik. Amikor managere (Christopher Plummer) megmutat Dannynak egy levelet, amelyet John Lennon írt neki 40 évvel ezelőtt, úgy dönt, ha kicsit megkésve is, de megfogadja példaképe tanácsát és mostantól azt teszi, amit a szíve diktál.

 

Mielőtt megismertelek - Prime, augusztus 2. vasárnap, 18.45h

A szerelem gyakran ott talál rank, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk.Louisa "Lou" Clark (Clarke) egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse.Bár jellemzően optimista természet, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynornek (Claflin) aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült és akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott. A régebben kalandvágyó Will mára fásult cinikus emberré változott, aki már csaknem feladta a küzdelmet. Azonban Lou elhatározza, megmutatja neki, hogy miért érdemes élni. Egy sor közös kalandra indulnak és végül Lou és Will is azt veszi észre, hogy többet kaptak, mint amire számítottak, ahogy az életük _ és a szívük _ nem várt módon változik meg.

 

BÚÉK - SuperTV2, augusztus 2. vasárnap, 21h

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

 

Hatodik érzék - AXN, augusztus 2. vasárnap, 21h

Cole (Haley Joel Osment) hatéves, és rémálmok gyötrik. Éjszakáit és nappalait olyan lények népesítik be, akiket csak ő lát. A lények szólnak hozzá, megérintik, kérésekkel bombázzák: Cole látja a halottakat. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus. Egy korábbi kezeltje hasba lövi, és ő az eset után más városba költözik: nehezen nyeri vissza korábbi önmagát, felejteni próbál. Cole csak benne bízik: senkinek nem beszélhet arról, amit lát, de a férfival lassan megértik egymást. Ám mégsem biztos, hogy a pszichológus meg tudja menteni a kisfiút, a halottak ugyanis egyre követelőzőbbek. Valamit akarnak a gyerektől.

 

Anna - Mozi+, augusztus 2. vasárnap, 21h

Egy nő, akiben számtalan nő lakozik, de sosem lehet tudni, pontosan hány darabból áll… pont, mint egy orosz matrjoska baba. A könyörtelen bombázó, Anna Poliatova nem csak hihetetlenül szexi, szuperintelligens, de kíméletlen harcos is. A legprofibb kormányzati bérgyilkosnő tökéletes álcáival az ujja köré csavarja az elit bűnözőket, gengsztereket, politikusokat, hogy aztán szemrebbenés nélkül végezzen velük. A kérdés csak az, mi motiválhat egy ilyen titokzatos nőt, aki halálosan veszélyes játszmát űz mindenkivel… A Leon, a profi, a Nikita és a Lucy filmek rendezője, Luc Besson ezúttal egy vadító, halálosan veszélyes femme fatale sztoriját vitte vászonra. A látványos közelharc-jelenetekben, váratlan fordulatokban bővelkedő akciófilm címszerepében az orosz származású Sasha Luss mutatkozik be, aki olyan színészek oldalán öli halomra a kijelölt célpontokat, mint Helen Mirren, Cillian Murphy, és Luke Evans.

 

Sakáltanya - Viasat3, augusztus 2. vasárnap, 21h

Violet (Piper Perabo) arról álmodik, hogy sztár lesz. Gitárral a kézben, saját dalait énekelve szeretne a reflektorfénybe kerülni, így New Yorkba költözik. Ám nem kapkodnak érte, ezért munkát vállal egy kocsmában, melyben öt lány dolgozik. Lassacskán rájön, hogy a Sakáltanyán megtalálta azt, amit keresett. Ez a kocsma ugyanis különleges hely: itt csak nők dolgoznak, a vendégek természetesen csak férfiak, akik azért jönnek, hogy a lányok magánszámaira tomboljanak, megfeledkezve a világról, miközben dübörög a zene. Öt gyönyörű lány: New York a lábaik előtt hever és ők nem haboznak elvenni azt, amit megkívánnak.

 

Mesék Emmának - M2, augusztus 2. vasárnap, 21.10h

Petr Miller jogász, a bevándorlási hivatalban dolgozik Londonban, nyolc éve. Feladata kivizsgálni az un. "ál-házasságokat", tehát annak tisztázása, hogy a küszöbön álló házasságok összhangban állnak-e a brit joggal. A cseheknek segít a bevándorlási ügyintézésben. Egy napon váratlan hírt kap, hazájából, Csehországból. Egy prágai kórházból felhívják és közlik vele, hogy van egy lánya, Emma, s akit sűrgősen magához kell vennie, mert édesanyja, Hana Pospíšilova súlyos balesetet szenvedett, az intenzív osztályon van, állapota válságos. Petr először fel sem fogja mi történt, s egyáltalán mi köze ehhez az egészhez. De amikor a doktornő közli vele, ha nem jön a kislányért, akkor kénytelenek intézetbe adni. Petr azonnal felül a London-Prágai repülőjáratra, s első útja a kórházba vezet. Próbálja felfogni és megérteni ezt az egész abszurd helyzetet, hogy van egy kislánya, akiről mit sem tudott, ezidáiig. Petr jóideje Londonban él, s esze ágában sincs hazaköltözni. De amikor feketén-fehéren kiderül, hogy a kislány nem kerülheti el az állami gondozásba helyezést, dönt. Prágában marad és vállalja Emma gyámságát addig, amíg a kislány édesanyja felépül. Azonban az élet nem ilyen egyszerű és a valóság mindent felülír. Megható, ugyanakkor csehesen bájos történet egy kicsi lányról és egy apáról, aki egyik napról a másikra igazi apává válik.

 

A vadász - Duna Tv, augusztus 2. vasárnap, 21.30h

Martin profi zsoldos, legújabb megbízatását egy rejtélyes, biotechnikával foglalkozó cégtől kapja. Az egyre fogyó, mégis elképesztő szépségű tasmán vadonba kell utaznia, hogy a kihaltnak hitt erszényes farkasok ismét látni vélt példányaiból hozzon egyet. Martin fedő sztorival fog hozzá feladatához: a helyiek körében tudósként jár-kel, egy család farmjának közelében telepedik le. Miközben egyre mélyebbre jut a vadonban, akaratlanul is egyre közelebb kerül a közelben élőkhöz. A család megmagyarázhatatlan körülmények között vesztette el a családfőt, s Martin ráébred arra, hogy a békésnek tűnő vidéken valaki a háttérben piszkos céllal mozgatja a szálakat, már gyilkolt is, s most őrá vadászik.

 

Vérző olaj - RTL Spike, augusztus 2. vasárnap, 22.50h

A Vérző olaj a kaliforniai petróleum kitermelés aranykorában játszódik. A történet Daniel Plainview életét és mindennapjait mutatja be, aki egy szedett-vedett ezüstbányászból vált az olajmezők királyává. Amikor megtudja, hogy egy nyugati városban, a poros Little Boston-ban az olaj csak úgy bugyog a tengerfenékből, fiával együtt rögtön odaköltöznek. A kisvárosban, ahol a legnagyobb izgalmat Eli atya vasárnapi miséje jelenti, Plainview és fia megcsinálják szerencséjüket. Mégsem élhetnek nyugodtan, mivel a korrupciónak és az olajjal való seftelésnek köszönhetően konfliktusokba keverednek, amelyek olyan emberi értékeket is semmissé tesznek, mint a szeretet, remény, közösség, hit, ambíció, és még az apa-fia köteléket is.

 

Titkom virága - Duna Tv, augusztus 2. vasárnap, 23.15h

Amanda Gris írónő a romantikus szerelmi történeteivel köszönheti népszerűségét. A név valójában álnév, Leo Macíasnak hívják. Ráadásul a szerelmes regények mesterének házassága évek óta romokban hever. A férje, Paco külszolgálaton dolgozik, a magányos asszonynak így csak az alkohol jutott vigasztalásul. Az írás sem megy úgy már, mint régen, ezért elszegődik egy újsághoz. Első megbízásaként Amanda Gris egyik művéről kell kritikát írnia. Ezzel még talán nem is lenne gond, de közben beállít a férje, Paco, aki egyetlen napra tért haza külföldről.

 

Édesek és mostohák - SuperTV2, augusztus 2. vasárnap, 23.25h

Gigi Levangie könyve alapján! Két asszony harcol egy családért. Az egyik szép, fiatal és öntudatos (Julia Roberts), a másik is öntudatos, de kicsit már megkopott a hosszú mintaanya szerepben (Susan Sarandon). Kettejük között a hadszíntér a szeretett férfi (Ed Harris), aki elvált az egyiktől, és feleségül akarja venni a másikat, valamint a felbomlott házasság gyümölcsei, két rosszcsont lurkó. Isabel próbál szerelme gyermekeinek jó anyja lenni, de képtelen felvenni a versenyt a férfi ex-feleségével, a gyerekek édesanyjával. Jackie persze jól ki is használja ezt a helyzetet, s amikor csak teheti, gyerekeit a csinos mostoha ellen uszítja. És ez így menne az idők végezetéig, ha a sors közbe nem szólna…

 

Álom.net - Cool, augusztus 2. vasárnap, 01.00h

Amik egy tinédzser életéből nem maradhatnak ki: szerelem, barátság és rivalizálás. Regina (Labancz Lilla) az iskola egyik legnépszerűbb, legaktívabb tanulója, aki csinos és gazdag is. Magyarországon elsőként megalapítja iskolája pompon-csapatát. Mi ez, ha nem egy hollywoodi álom? Ám egy nap villámcsapásként éri a hír, hogy egy titokzatos e-mailre hivatkozva eltanácsolják őt az iskolából. Az új iskola új barátokat, új kalandokat és persze új gondokat jelent.