Véget ért a Trónok harca: így fogadta a világ

Sokan szerették, még többen utálták a népszerű fantasysorozat nyolcadik évadának hatodik részét, azaz a búcsúepizódot. Véleményüknek természetesen hangot is adtak a közösségi médiában. Vigyázat, spoilerhegyek!!

A Trónok harca utolsó előtti, 8. évad/5. epizódját az egész világon szinte mindenki utálta – olyannyira, hogy (ahogy arról már írtunk) ezt követően indult az az online petíció, amit már több mint egymillióan aláírtak: azt követelik benne, hogy forgassák újra a teljes nyolcadik évadot. De vajon mit szóltak a rajongók a valaha készült legeslegutolsó részhez? SPOILER!

A Twitteren sokan hangot adtak elégedettségüknek, miután megnézték az epizódot. A legtöbben a látványvilágot dicsérték. Sokan szerették ezenkívül azt a jelenetet, amelyben a Falhoz száműzött Havas Jon újból találkozott rémfarkasával, Szellemmel – és a szívmelengető találkozásnak szemmel láthatóan mindkét fél nagyon örült.

A finálé két legnagyobb fordulatával azonban közel sem volt mindenki elégedett. Rengetegen egyenesen kiakadtak, hogy kedvenc karakterüket, Daeneryst szíven szúrta Havas Jon (szerintük Dany jobbat érdemelt volna). Maga a Havas Jont játszó színész, Kit Harington egyébként kifejtette, hogy tart tőle: a nézők szexistának találják a Trónok harca befejezését, mivel két nagyon fontos női karaktere, Cersei és Dany is elhullott – és a színésznek igaza is lett, hiszen többen is kiírták a Twitterre, hogy a sorozat narratívája szexista.

A legviccesebb posztok viszont abból a végső fordulatból születtek, hogy Bran Starkot választották meg királynak. Valaki a Bran the Broken (Bran, a Megnyomorított) néven uralkodó fiút Bran the Boringnak (Bran, az Unalmas) nevezte, mások gótnak vagy emósnak titulálták, többen pedig arra hívták fel a figyelmet igen vicces módon, hogy Bran végig nem csinált semmit, mégis ő került ki győztesen az egészből. Itt elolvashatjátok a Trónok harca-bakikról szóló válogatásunkat!


(via Independent, NME)