Végre érkezett egy rendes előzetes a Trónok harca 8. évadához!

És már magyar felirat is van hozzá. Már számoljuk a napokat április 15-ig.

A visszaszámlálás pedig valóban megkezdődött, hiszen a készítők most már egyre sűrűbben kedveskednek a rajongóknak mindenféle izgalommal: a január közepén nyilvánosságra hozott első teaser trailer után egy rakás fotó érkezett, majd egy új videóban láthattuk, ahogy Arya életében először megpillant egy sárkányt.

A múlt héten végül gyors egymásutánban először menő karakterplakátok, majd mókás emojik érkeztek – most pedig végre itt az első normális trailer. Hiszen a januári Deres kriptáiból semmi sem derült ki, annyira sejtelmes volt, és inkább csak a hangulatot alapozta meg.

Az új előzetesben ezzel szemben azt láthatjuk, hogy az összes hős egy helyen gyűlik össze, és egy hatalmas, mindent eldöntő csatára készülnek. És úgy tűnik, bejött a korábban csupán a képek alapján összeesküvés-elméletet gyártó rajongók tippje is, hiszen a jelek szerint Jaime Lannister tényleg átáll a nagy harcra készülő pozitív figurák oldalára.

A nagy csata pedig, ahogy arra már számítani lehetett, valóban a Mások ellen zajlik majd. Egyrészt Jaime is a holtak ellen megvívandó háborúról beszél, másrészt a trailer végén hőseink felsorakoznak az ellenséggel szemben, és a seregből ugyan nem látszik, csak egyetlen ló patája – de az olyan, hogy biztosak lehetünk benne: csakis az Éjkirály lovához tartozhat.


(via HBO)