Vígjátékok a víkendre

Az augusztus 20-i hacacáréra lazuljunk el, készüljünk pár jól bevált vígjátékkal marslakókkal, Jack Nicholsonnal és a színésznek is egész jó Justin Timberlake-kel!

Péntek: Charlie angyalai: Teljes gázzal (2003)

A méltán népszerű '70-es évekbeli sorozat alapján készült első egészestés Charlie angyalai (2000) film nem csak a rendező, McG karrierjét indította be, de gyakorlatilag ordított egy folytatásért, ami nem is sikerült rosszul. Az ekkor pályafutásuk csúcsán lévő lányok, a filmeket producerként kigründoló Drew Barrymore , Cameron Diaz és Lucy Liu tökéletesen élvezik az egészet, néha kicsit túl is tolják a cukiságot és a jópofaságot, de az akció az nagyon rendben van. Merthogy profi akciókoreográfusok raktak itt össze mindent, ami eszméletlenül jól néz ki, akárcsak a lányok ellenfele, Demi Moore, aki egy gonosz exangyal, és aki mindenkit ámulatba ejtett azzal, milyen elképesztő formában van.

Szombat: Barátság extrákkal (2011)

Justin Timberlake sokáig csak az egyik fiúbandás énekes srác volt a sok közül, akinek ugyan óriási rajongótábora volt tinilányokból, de rajtuk kívül senki sem vette komolyan. Aztán elképesztő szóló énekesi karriert csinált, de ez sem volt elég neki, és színészkedni kezdett. Az Oscar-díj egyelőre nem fenyegeti, de eddig semmi vállalhatatlant nem csinált, sőt. A Mila Kunisszal közösen csinált Barátság extrákkal pl. egy egészen vicces vígjáték – mondjuk, egy vígjáték legyen is az! -, ami abból az alaphelyzetből indul ki, hogy két vonzó és szingli fiatal úgy dönt, nem kötelezik el egymást érzelmileg, csak d…nak, de azt elég sokat. És ez egy darabig remekül működik, aztán egy ponton túl nem, de akkor sincs minden veszve. És attraktív hőseink mellett ott van a jó öreg Woody Harrelson is, aki mindkettőjüknél viccesebb, de ez már egy másik kérdés.

Vasárnap: Támad a Mars! (1996)

A tökéletesen elkényelmesedett, elbutult emberiség megérett a pusztulásra, mondják sokan, csak az a kérdés, ki vagy mi fog végezni velünk. Tim Burton maró humorú szatírájában a gonosz kis brokkolifejű marslakók használják ki a földiek ostobaságát, hogy leigázzák az egész bolygót, és elpusztítsanak mindenkit, aki az útjukba áll, és megteremtsék a kutyafejű nőt és a nőtestű kutyát, és ha nincs egy bizonyos dal - Slim Whitmantól az "Indian Love Call" , akkor sikerrel is járnak. Merthogy az Egyesült Államok elnökének (Jack Nicholson) az a legfontosabb, hogy mit vegyen felüdvözlésükre, a hippik tárt karokkal várják a támadókat, a tudósok marhaságokat hordanak össze, a hazafiak pedig mind prosztó marhák. Kevesen tudják, de a film a népszerű Mars Attacks gyűjtőkártya-sorozat alapján készült, és Burton, aki elképesztő mennyiségű sztárt szedett össze a közös marhuláshoz, mindezt a régmúlt idők Zs-kategóriás munkáinak stílusában rakja le elénk.