Vin Diesel, a Szikla, De Niro és Russell Crow is keménykedik szombaton

Alig győztünk választani a szombati filmek közül: Halálos iramban 6., Gladiátor, Dühöngő bika, Jackie Brown, Amerikai Pite, de vetítik a Rendőrakadémiát és a Valami Amerikát is.

Az utolsó dobás - Cinemax, november 17. szombat, 13:15

Atlantic City - fény, csillogás, kaszinók, bokszmeccsek és főleg, ami körül az egész forog: pénz, pénz, pénz. Rick Santoro nyomozó (Nicolas Cage) élete szorosan összefonódik ezzel a világgal - mindenkit ismer, mindenki a haverja, minden meccsen ott van, és minden pénzt bekasszíroz, amihez egy rendőr törvényes - vagy törvénytelen - úton hozzájuthat. A hatalmas arénában 14 ezer néző várja az évszázad bokszmérkőzését. Az első sorban természetesen ott ül Rick, barátja, a magas rangú katonatiszt, Kevin Dunne (Gary Sinise) társaságában, aki meccs díszvendégének, az Egyesült Államok védelmi miniszterének biztonságáért felel. Röviddel a mérkőzés kezdete után azonban a minisztert halálos lövés éri. Az arénában kitör a pánik. A nagyhangú, korrupt zsaru élete legnagyobb próbatétele elé kerül: 14 ezer ember között kell megtalálnia a miniszter gyilkosát. Magányos harcában csupán néhány videofelvétel és egy rejtélyes nő segíti. 

 

Vadiúj Vadnyugat - SuperTV2, november 17. szombat, 16:40

A büszke déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Hadseregük nem lévén új és minden eddiginél hatékonyabb harci eszköz kifejlesztésén és Grant elnök meggyilkolásán dolgoznak. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless (Kenneth Branagh). Az agytröszt parancsára elrabolják az Államok legnagyobb tudósait, hogy titkos rejtekhelyükön a félelmetes Tarantula nevű harci szerkezet megvalósításán dolgozzanak. A kormány két legjobb titkos ügynökét küldi a mindenre elszánt lázadók megállítására. Az egyik James West (Will Smith), akinek sármja, nagy dumája és gyors keze a fegyvere. A másik Artemus Gordon (Kevin Kline), aki pedig az álcázás, az intelligencia és az ügyes kis szerkezetek nagymestere. A két ügynök kezdetben egymással rivalizálva vág neki a feladatnak, de gyorsan rájönnek, hogy ezzel az ellenféllel szemben csakis egymással társulva érhetik el céljukat. 

 

Hat nap, hét éjszaka - Cinemax, november 17. szombat, 18:15

Quinn (Harrison Ford) kemény, ámde csöppet sem ambíciózus pilóta, aki rozzant teherszállító gépén fekete fuvarokat vállal egyik trópusi szigetről a másikra. Kényelmes életén esze ágában sincs változtatni. Robin (Anne Heche): sikerorientált és céltudatos nő, egy New York-i magazin szerkesztője, aki újdonsült vőlegényével nyaral egy egzotikus déltengeri szigeten. Egy sürgős munka azonban Tahitira szólítja, ezért repülőgépet bérel, melynek pilótája nem más, mint a laza Quinn. Az össze nem illő pár (vagy mondjuk úgy: tűz és víz) "repülőtörést" szenved egy lakatlan szigeten, s megkezdődik a veszélyes kalandokkal, az annál is veszélyesebb perpatvarokkal, és ami a legveszélyesebb: egy kis románccal tarkított váratlan vakáció, amelyhez foghatót nem reklámoznak utazási irodák. És akkor még említést sem tettünk a váratlanul felbukkanó vérszomjas kalózokról, akik a szigeten rejtegetik összerabolt kincseiket. 

 

Frida - Cinemax2, november 17. szombat, 18:30

Frida Kahlo (Salma Hayek) felkavaró szépségű mexikói festőművésznő élete filmért kiáltott... 1922, Mexikóváros: Frida élvezi diákéveit és az egyre inkább rajongó férfiakat. Barátja, Alejandro (Diego Luna) sok érdekes embernek mutatja be, többek között Diego Rivera (Alfred Molina) festőnek. A felhőtlen időknek egy szörnyű buszbaleset vet véget. Frida hosszú időre ágyba kényszerül. Barátja elhagyja, csak szülei tartják benne a lelket. Édesapja festőkészlettel ajándékozza meg és Frida elkezd alkotni. A lábadozás után újra felkeresi Diego Riverát és megmutatja neki festményeit. Diegót lenyűgözi a lány vad tehetsége. Összeházasodnak és a kor legirigyeltebb és legünnepeltebb párjaként élnek a szabados erkölcsű művészvilágban. Mindketten elkötelezett kommunisták, vendégül látják a száműzött szovjet Trockijt (Geoffrey Rush) és feleségét (Margarita Sanz), de Fridának emellett még egy igazi kapitalista, Nelson Rockefeller (Edward Norton) is udvarol. 

 

Halálos iramban 6 - TV2, november 17. szombat, 18:55

Amióta Dom és Brian a riói balhéval hazavágtak egy helyi kiskirályt és szétosztották a százmilliós zsákmányt a bandának, hőseink szétszóródtak a világban. Ám az életük nem lehet teljes, mivel nem térhetnek haza, állandó szökésben vannak. Eközben Hobbs 12 országon át üldöz egy bandát, melynek tagjai halálosan felfegyverzett sofőrök, és vezérüket egy kíméletlen cinkos segíti, akiről kiderül, hogy nem más, mint Dom halottnak hitt szerelme, Letty. A bűnözőket csak úgy lehet megállítani, ha az utakon fel tudják venni velük a versenyt, ezért Hobbs megkéri Domot, hogy hozza össze "elit alakulatát" Londonban. A fizetség? Teljes kegyelem mindannyiuknak, hogy visszatérhessenek otthonukba, és egyesíthessék családjaikat. 

Rendőrakadémia - Film+, november 17. szombat, 19:00

Az amerikai városban egy csapásra megváltozik az élet, amikor a polgármester asszony utasítására az Eric Lassard (George Gaynes) vezette Rendőrakadémia nemtől, testsúlytól és iskolázottságtól függetlenül mindenki előtt kitárja kapuit, s szeretni való örök vesztesek rohamozzák meg a kiképzőbázist. Így nem csoda, hogy szinte bármi megtörténhet Carey Mahoneyval (Steve Guttenberg), Karen Thompsonnal (Kim Cattrall), Moses Hightowerrel (Bubba Smith) és a többi kadéttal. A kiképzőszemélyzet, élükön Harris hadnaggyal (G.W. Bailey) és Callahan őrmesterrel (Leslie Easterbrook) pedig igazán mindent elkövet, hogy a hallgatók kihozzák magukból a maximumot.

Thor: Ragnarök - HBO2, november 17. szombat, 19:30

A Marvel Studios új filmjében Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk! 

 

Dűne - RTL Spike, november 17. szombat, 20:00

A messzi jövőben járunk, amikor az ismert bolygókat IV. Shaddam padisah-császár kormányozza. A világegyetemben a legértékesebb anyag a fűszer-melanzs. A fűszertől hosszabb lesz az élet. A fűszertől kitágul a tudat. A fűszer egyetlen bolygón lelhető fel: egy sivár, száraz, sivatagos bolygón. Ez a bolygó az Arrakis - de lakói, a szabad fremenek népe csak úgy nevezi: Dűne. Ezen a bolygón csap végleg össze két ősi ellenség, két nemes ház: az Atreides és a Harkonnen. Miközben a fremenek a próféciában megjövendölt messiás eljövetelét lesik, a Császár, az Űrliga, s az egész galaxis dermedten lesi a harc végkimenetelét, hiszen a fűszer nem apadhat el.

Arthur király - A kard legendája - Cinemax, november 17. szombat, 20:55


London mindig is London volt. A kora középkor Londoniumában is olyan fazonok, gengszterek, balekok, maffiózók és áldozatok rótták szűk és zsúfolt utcáit, mint manapság. A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) sem más: ő és bandája a sötét mellékutcákban dolgozik, és nem ijed meg a saját árnyékától. Az ifjú és ambíciózus bandavezér nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben, de amikor egy sziklába döfött kardra talál, megpróbálja magával vinni. És sikerül neki. Az Excalibur ereje alaposabban megváltoztatja az életét, mint eddig az összes környékbeli rendőrfelügyelő. Tagja lesz egy földalatti ellenálló csoportnak, és egy titokzatos bombázó, Guinevere (Astrid Berges-Frisbey) irányítása mellett fokozatosan megérti, milyen varázslat rejtőzik új fegyverében. A kard nélkül semmi esélye, hogy egyesítse népét, és legyőzze a trónbitorló zsarnokot, Vortigernt (Jude Law).

 

Valami Amerika - Film Mánia, november 17. szombat, 21:00

A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ő az "amerikai", aki egy jobbkormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" és a talán még nagyobb kalamajkát jelenti. Tamás bátyját, Ákost - a menő építési vállalkozót - és öccsét, Andrást - a világban helyét keres művészlelket - hívja segítségül. Az a tervük, hogy elszórakoztatják az európai ügyeit intéző amerikai producert, hogy megnyerjék Tamás filmjéhez, mint tőkéstársat. Alex, amíg lehet, titkolja származását és azt ígéri, beszáll a produkcióba a filmhez szükséges pénz felével. Az összeg másik felét - ami ez esetben hatvan millió forint - viszont a testvéreknek kéne előteremteni. Mégpedig hat nap alatt. Megszerezhetik a pénzt, de vajon mi lesz az ára? A pénzügyi dolgok gyakran érzelmi problémákkal járnak együtt, a férfiak meg többnyire nőkkel, de még milyenekkel. 

 

Másnaposok - Film+, november 17. szombat, 21:00

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban. 

 

A galaxis őrzői -  VIASAT3, november 17. szombat, 21:00

A kalandor Peter Quill ellopja a titokzatos gömböt, amelyre a bolygóközi uralomra törő Ronan is pályázik. A főgonosz ezért hajtóvadászatot indít utána. Menekülés közben Quill kényszerű szövetséget köt négy különös alakkal: Rockettel, Groottal, Gamorával és Draxszal. Az állig felfegyverzett mosómedve, az élő fára emlékeztető lény, a veszedelmes bérgyilkosnő és a Pusztító alkotják a Galaxis őrzőit. Quill rájön, hogy a titokzatos gömbnek milyen ereje van, és mekkora veszélyt jelent az univerzumra nézve. 

 

Amerikai pite - Prime, november 17. szombat, 21:00

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton próbál közeledni kiszemelt példányához. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jótanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos fokmérője. 

 

Jackie Brown - RTL Spike, november 17. szombat, 22:55

Jackie Brown (Pam Grier), a kalandos előéletű légikisasszony élete utolsó, de legnagyobb dobására készül. Bűnözők és idegbajos rendőrök sűrűjében tart a célja felé, miközben volt barátja, Ordell (Samuel L. Jackson), a kíméletlen gengszter is ugyanarra a nagy fogásra készül. Jackie váratlan szövetségesre akad Max Cherry (Robert Forster) fejvadász személyében, akinek a segítségével megpróbál túljárni a többiek eszén. 

 

Gladiátor - VIASAT6, november 17. szombat, 23:00

Maximus, a hatalmas római generális (Russell Crowe) a nép kedvence, és az idős uralkodó, Marcus Aurelius (Richard Harris) bizalmát is élvezi. Az összeesküvés áldozataként haldokló Marcus Aurelius őt teszi meg örökösévé hataloméhes fia, Commodus (Joaquin Phoenix) ellenében. Commodus átveszi mégis a hatalmat, és halálra ítéli Maximust: ő megmenekül, a Hispániában élő családjára mért csapást azonban nem tudja megakadályozni. Összetörten a rabszolgakereskedők kezére jut, akik eladják gladiátornak. Az életéért küzdő Maximust Rómába viszik, ahol felhasználja régi hírnevét, hogy lázadást szítson az eltunyult rómaiak között az elnyomó hatalom megdöntésére. 

 

Dühöngő bika - Cinemax 2, november 18. vasárnap, 0:00

Az ökölvívó Jake La Motta a brutális harcmodora miatt kapta a Bronxi Bika nevet. 1948-ban szerezte meg a középsúlyú világbajnoki címet. Sikerét, hírnevét azonban beárnyékolta zaklatott magánélete. Jake New York rosszhírű negyedében, Bronxban nőtt fel. Az utcán gyorsan megtanulta, hogyan kell lopni és harcolni, hogyan lehet keményebb mindenkinél. A magányos ifjú végül a bokszban találta meg célját, a szorítóban adta ki minden dühét. A sikert azonban nem tudta feldolgozni. A pénzét italra és nőkre költötte, a címét elveszítette, a családja szétesett, végül pedig börtönbe került. Szabadulása után egy mulatóban kapott munkát.