Vin Diesel kitesz magáért

A birkaképű, de bivalytestű és medvehangú akciósztár több kedvenc szériájával is feltűnik a hétvégén, lesznek halálos iramban filmek és visszatér a sötétben is látó Riddick, de hősünk boszorkányokra is vadászik egy kicsit.

Halálos iramban (2001)

Akkor, 2001-ben még maga a kidobóból lett színész, Vin Diesel sem sejthette, hogy a széria (eddig) összesen nyolc részt ér meg, ahogy arra sem gondolhatott, hogy a későbbiekben úgy fogják rühellni a színésztársai, hogy nélküle csinálnak majd Halálos iramban filmet, a hamarosan érkező Hobbs & Shaw-t. És arra pedig végképp nem számíthatott, hogy a franchise másik arca, Paul Walker tragikusan fiatalon hal meg, hogyan máshogy, mint a volán mögött. Nézzük hát ilyen szemmel Dominic Toretto, a Los Angeles utcáin rendszeresen lezajló illegális autóversenyek alfahímje, és a csapatába beépült fiatal rendőr, Brian kalandjait. Ami nem mellesleg valójában a Point Break meséje szörfdeszkák helyett felspécizett járgányokkal.

Halálos iramban: Tokiói hajsza (2006)

Amikor kiderült, mekkora siker lett a Távol-Keleten az első Halálos iramban film, és amikor a készítők rájöttek, milyen készséges partnerek a lehetséges franchise-hoz az ázsiai autógyárak, logikus volt a lépés: játszódjon az új film jelentős része Japánban, a spéci kütyük hazájában. Ehhez persze jött egy új sztori és egy új arc Lucas Black személyében, aki egy nyughatatlan amerikai srác, akit beszippant a tokiói illegális autóversenyek világa, és mire annyit mondhatna, hogy „moshi moshi”, már jókora összeggel tartozik a yakuzának. De ne izguljunk, mert megjelenik Dom Toretto, akinek a földteke másik végében is vannak barátai. És a hírek szerint a viszonylag rövid szerepért cserébe kapta meg Vin a Riddick széria jogait.

Riddick (2013)

Vin Diesel szeret sorozatokban gondolkodni, és a Halálos iramban, illetve a kevésbé sikerült xXx filmek mellett ott van neki a Riddick széria, ami a Pitch Black - 22 évente sötétséggel (2000) kezdődött, a túlstilizált, horror helyett zavaros, túlgondolt és túlstilizált fantasyvé váló Riddick - A sötétség krónikájával (2004) folytatódott. És azt is hittük, itt vége a sötétben is látó intergalaktikus szökevény meséjének, de nem! Riddicket ugyanis egy látszólag kihalt, de vérszomjas ragadozókkal teli bolygóra száműzik, ahol egész jól elvan, kedvenc hiénája is lesz, ám úgy dönt, vészjelzést ad le a zsoldosoknak, akik már 10 éve vadásznak rá. A bolygóra érkező első űrhajó egy veszélyes és kegyetlen katonákból álló csapatot szállít, míg a második parancsnokáról kiderül, hogy személyes érdekek vezérlik. Mindegyik fejvadásznak egy a célja: elkapni Riddicket, és vele együtt távozni a bolygóról, mi meg csak nevetünk rajtuk, mert nem tudják, kivel van dolguk!

Az utolsó boszorkányvadász (2015)

500 évvel ezelőtt háború dúlt az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarták szabadítani a fekete halált, és a boszorkányvadászok legjobbjának, Kauldernek (Vin Diesel) sikerült megölnie a boszorkák mindenható királynőjét, ám az halhatatlansággal átkozta meg, mindörökre elválasztva őt imádott feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal (Elijah Wood) és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát, és naná, hogy újra felbukkan a királynő. A néhol gyengécske CGI munka mellé látványos akciót és sok izgalmat kapunk, Diesel úr pedig ilyen elszántan már régen nézett maga elé!