Visszatér a két legbunkóbb animációs figura

Két újabb évad érkezik a kultikus animációs sorozathoz, a Beavis & Butt-Headhez. A kilencedik és a tizedik évadot az eredeti alkotó, Mike Judge készíti.

Az először 1993 és 1997 között az MTV-n futó széria 1996-ban egy nagyjátéfilmes verzióval is kiegészült, 2011-ben pedig kapott egy nyolcadik évadot is. A két bunkó animációs figuráról azonban azóta is hallhattunk, hiszen alkotójuk, Mike Judge tavaly elmondta, hogy van néhány ötlete egy esetleges élőszereplős verziót illetően.

„Szerintem ez valami olyasmi, aminek manapság lenne relevanciája. Úgy gondolom, ki tudnám találni a módját, hogy hogyan készítsem”

– nyilatkozta akkor.

Remélhetőleg nem ehelyett érkezik a animációs folytatás, de annyi biztos, hogy Judge két további évadra írt alá szerződést. Még nem lehet tudni, mikor érkeznek az új epizódok, de az már kiderült, hogy a Beavis és Butt-Head sorozat az MTV-ről a Comedy Centralra fog költözni. Az új részeket is az alkotó fogja írni, gyártani és a fő karaktereket szinkronizálni bennük. A sztoriról annyit tudni, hogy Beavis és Butt-Head mellett egy rakás Z generációs figura jelenik majd meg.

Beavis és Butt-Head lenyomja Amerikát. Forrás: UIP-Duna Film

 

„Úgy tűnik, eljött az ideje, hogy megint meghülyüljünk”

– kommentálta a dolgot Judge. „El vagyunk ragadtatva tőle, hogy ismét Mike Judge-dzsal dolgozhatunk. (…) Beavis és Butt-Head egy egész generáció meghatározó hangjai voltak, és alig várjuk, hogy megtudjuk, hogyan boldogulnak napjainkban” – tette hozzá Chris McCarthy, a Comedy Central szórakoztató és ifjúsági tartalmaiért felelős szekciójának az elnöke.

Sajtóértesülések szerint a két új évad mellett további spin-offokat és különkiadásokat is terveznek (szóval hátha tényleg megvalósul az élőszereplős verzió is). Mike Judge-ot egyébként a Beavis és Butt-Head megalkotása mellett olyan további munkái révén ismerhetjük, mint a Hivatali patkányok című fergeteges vígjáték, a Texas királyai című animációs vagy a Szilícium-völgy című élőszereplős sorozat.


(via NME)