Visszatér A kockásfülű nyúl!

Vasárnap délután, negyven év után ismét színre lép gyerekkorunk nagy kedvence.

Az „újratöltött” Kockásfülű nyúl kalandjai az M2-n június 24-én, 13.15 órai kezdettel modern megjelenéssel, de az eredeti hangulatban folytatódnak. A hetvenes évek népszerű rajzfilmsorozatának folytatását a Médiatanács mecenatúraprogramjának támogatásával valósították meg.

Az új, harmadik évad első része, a Bakos Barbara rendezte Robotnyúl is úgy indul, hogy a padlás ismerős bőröndjéből előbújik a kockásfülű nyúl, tornázik egy kicsit, majd kiszökdécsel a háztetőre, és körbenéz a távcsövével. Meglátja, amint Kistöfi pöttyös labdája fennakad egy fán, erre azonnal összecsukja a távcsövét, és füleit propellerként használva odarepül – ám mikor már épp elérné a labdát, azt elragadja egy robotnyúl, és visszaadja Kistöfinek.

A kockás fülű főhősre talán már nincs is többé szükség? Ekkor azonban a robot irányíthatatlanná válik, és feldúlja a játszótér békéjét. Az okozott károkat persze a régi jó főhősnek kell valahogy rendbe hoznia.

A zenét az eredeti sorozat zeneszerzője, Balázs Árpád fia, a Terápia című sorozat zenéjét is jegyző Balázs Ádám írta, megtartva a klasszikus dallamokat, de újakkal kiegészítve és modernebb hangzást kölcsönözve neki. Ugyanez igaz a képi világra is: mai megjelenés, gyorsabb tempó, több vágás, de ezúttal is kézzel rajzolt karakterek várnak ránk a mostanit követően még további 14 részben.


(via Médiatanács blog)