Visszatért a stúdióba Jimmy Fallon talkshow-ja

A Tonight Show a koronavírus helyzet súlyosbodása óta „home office”-ban, azaz Fallon saját otthonából, a vendégekkel online kapcsolás segítségével kapcsolatot teremtve működött. Ennek most vége.

A talkshow felvételének helyszíne a hétfő esti adástól kezdve, ahogy a karantén időszaka előtt, a New York-i Rockefeller Központ 30 Rock stúdiója. A visszatérő epizódban Andrew Cuomo, New York állam kormányzója volt Jimmy Fallon vendége – igaz, a politikus Zoomon keresztül csatlakozott, de a műsorvezető már a stúdióban ülve beszélgetett vele.

A tévések persze nem őrültek meg teljesen, hiszen Amerikában még mindig elég súlyos a helyzet a világjárványt illetően – így Fallonon kívül csak egy limitált létszámú stáb volt jelen a helyszínen (köztük a műsor házi zenekara, a The Roots), amelynek tagjai szigorúan betartották a távolságtartás szabályait. A csapat legtöbb tagja továbbra is otthonról dolgozik, és közönség sem volt jelen a felvételkor.

Forrás: Andrew Lipovsky / NBCUniversal via Getty Images

 

Több más talkshow-hoz hasonlóan a Tonight Show már nem kevesebb mint négy hónapja működött „home office” rendszerben – erre az időszakra át is nevezték Tonight Show at Home-ra. Az első ilyen rendkívüli adásra még március 17-én került sor. A múlt héten egyébként Conan O’Brien talkshow-ja volt az első olyan műsor, ami megtette az első lépést, és kivonult a karanténból: ők az addigi burbanki Warner Bros. stúdió helyett a Los Angeles-i Largo kabaréban kezdték a munkát.

New Yorkban azonban sokkal jobb a helyzet, mint Los Angelesben. Cuomo a hétvégén jelentette be, hogy akkor volt a pandémia márciusi kitörése óta az első olyan nap, hogy nem volt Covid-19-cel összefüggő haláleset a városban.

„Onnan, hogy a miénk volt a legrosszabb fertőzöttségi ráta az országban, most eljutottunk odáig, hogy a legjobbak a számaink,

szóval tényleg megfordítottuk a helyzetet. A New York-iak büszkék lehetnek” – mondta a kormányzó. „Megszelídítettük a bestiát, most már csak keresztbe kell tennünk az ujjainkat, és reménykednünk, hogy ez így is marad” – tette hozzá.


(via The Wrap)