Zseniális új elmélettel álltak elő az Így jártam anyátokkal kapcsán

Ráadásul maga az egyik ötletgazda is elismerte, hogy igaz, amire a rajongók gyanakszanak.

Az, hogy a sitcom Lily Aldrinja a híres űrhajós, Buzz Aldrin unokája, a múlt héten kezdett keringeni a Redditen. A rajongók pedig természetesen a névazonosságon kívül is előálltak bizonyítékokkal, méghozzá igen meggyőzőekkel. A teória szerint Aldrin Lily édesanyjának az apja, aki a széria folyamán sajnos egyszer sem tűnt fel.

Felbukkant viszont Lois, Lily nagymamája – és valós életrajzi adatok alapján tudni lehet, hogy Buzz Aldrin 1988 és 2012 között egy Lois Driggs Cannon nevű nő házastársa volt. Ennek értelmében a sorozatbeli Lois Lily mostohanagyanyja, mivel az asztronauta első felesége, Joan Ann Archer volt az, aki megajándékozta őt egy Janice nevű lánnyal – és épp így hívják Lily anyukáját.

Lois nagyi egyébként a cselekmény során egyszer el is árulta, hogy a férje szolgált a koreai háborúban – akárcsak Buzz Aldrin, aki a NASA-nál való munkája előtt vadászpilóta volt. És arra is van természetesen magyarázat, hogyhogy Lily az édesanyja vezetéknevét viseli az apjáé helyett. A szériában gyakran felmerült, hogy a karakter anyukája milyen nagy feminista: ő ragaszkodott hozzá, hogy a lánya az ő nevét viselje.

„Hát igen, Carter (Carter Bays, az Így jártam anyátokkal egyik ötletgazdája – a szerk.) és én abban a szerencsében részesültünk, hogy írtunk pár jelenetet Buzz Aldrinnal, amikor a Late Show with David Letterman írói csapatának a tagjai voltunk. Szóval Lilyt az ő tiszteletére neveztük el Aldrinnak!

Aztán úgy voltunk vele, hogy akár rokonok is lehetnének! Sőt hátha be is tudjuk csábítani egy epizódba!”

– írta ki a Twitterre a műsor egyik ötletgazdája, Craig Thomas, akinek az utóbbi mutatvány sajnos nem jött össze (pedig Aldrin időről időre vállalt vendégszereplést több filmben és sorozatban is), de legalább megerősítette azt, amire minden rajongó olyan kíváncsi volt.


(via Independent)