TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 079 364 RU
2
24 980 084 RU
3
INDEX 908 140 RU
4
IDOKEP 898 076 RU
5
ORIGO 827 968 RU
6
PORTFOLIO 594 388 RU
7
TELEX 559 708 RU
8
BORSONLINE 496 944 RU
9
NLC 464 032 RU
10
FEMINA 453 968 RU
1
BLIKK 1 079 364 RU
2
24 980 084 RU
3
INDEX 908 140 RU
4
IDOKEP 898 076 RU
5
ORIGO 827 968 RU
6
PORTFOLIO 594 388 RU
7
TELEX 559 708 RU
8
BORSONLINE 496 944 RU
9
NLC 464 032 RU
10
FEMINA 453 968 RU

80 éves Barbra Streisand

Április 24-én töltötte be 80. életévét a XX. század egyik legkiemelkedőbb dívája. Születésnapja alkalmából összeszedtünk róla néhány fontos infót.

  Mindössze 15 hónapos volt, amikor elvesztette édesapját

  1943 augusztusában Barbra csupán 34 éves édesapja hirtelen hunyt el egy epilepsziás roham következtében. A család ekkor hirtelen az éhezés szélére került, ugyanis édesanyjának csupán egy rosszul fizető könyvelői állása volt.

   

  Egy gimnáziumba járt Neil Diamonddal

  A legendás énekessel mindketten tagjai voltak az iskolai kórusnak is. Később, a ’70-es években újra együtt énekeltek, azonban akkor már csak kettesben, a You Don’t Bring Me Flowers című duettjük pedig egészen az első helyig jutott az amerikai slágerlistán.


  Már 16 évesen leérettségizett

  És nem csak hogy két évvel korábban végezte el az Erasmus Hall középiskolát, de emellett párhuzamosan járt két színiiskolába, melyek közül az egyikben ösztöndíjat is kapott cserébe azért, mert a tanárok gyerekeire vigyázott.

  Barbra Streisand az 1995-ös Emmy gálánForrás: Bob Riha, Jr./Getty Images


  Randizgatott Bobby Fischerrel

  Az ’50-es évek végén, akkoriban amikor elvégezte a gimnáziumot, többször is együtt ebédelt Bobby Fischerrel, a sakkfenoménnal. Bár meglehetősen különcnek, de valamiért mégis szexinek találta a nála 1 évvel fiatalabb nagymestert.

  Egy betű különbség egyedivé tette

  Barbaraként anyakönyvezték, de nem szerette a nevét, viszont megváltoztatni sem akarta, így mindössze egyetlen „a” betűt vett ki belőle, és ettől összetéveszthetetlenné és különlegessé vált.

   

  Barbra Streisand a Yentl forgatásán /Forrás: Hulton Archive/Getty Images


  Kikosarazta Marlon Brandót

  Nem csupán kedvenc színésze, hanem tinédzserkori szerelme is volt a Keresztapa legendája, akivel később rendkívül jó barátságba is kerültek, olyannyira, hogy rendszeresen órákig telefonáltak is egymással. Egy alkalommal el is utaztak együtt kirándulni, Brando pedig megpróbálta egy következő szintre emelni a kapcsolatukat, de Streisand visszautasította a színészóriást.


  Házasságai

  1963-ban ment hozzá Elliott Gould színészhez, majd 1971-ben különváltak útjaik. Végül 1998-ban házasodott újra, és azóta egy párt alkotnak James Brolin színésszel.


  Első filmszerepe máris Oscart ért

  1968-ban debütált a mozivásznon, ahol a Funny Girl című Broadway-darab filmváltozatában is ő játszotta a címszerepet. Az alakítása annyira meggyőző volt, hogy egyből Oscar-díjjal jutalmazták a Legjobb színésznő kategóriában.


  Majdnem ő lett Kanada First Ladyje

  1969-ben együtt járt a kanadai miniszterelnökkel, Pierre Trudeau-val, a jelenlegi miniszterelnök, Justin Trudeau édesapjával. A politikus 1969-ben még a kezét is megkérte, azonban Barbra nemet mondott a házassági ajánlatra.

  Ő lett az első Oscar-díjas női dalszerző

  1976-ban a Csillag születik című filmben elhangzó Evergreen című szerzeménye szintén győzedelmeskedni tudott a Legjobb filmbetétdal kategóriában, amivel történelmet írt, ugyanis ő lett az első nő, aki dalszerzőként Oscar-díjat kapott.


  Egyik filmjében szinte mindenért ő felelt

  Az 1983-as Yentl című mozi kapcsán ő lett az első nő, aki egymaga volt a főszereplője, az írója, a producere és a rendezője egy nagyszabású hollywoodi produkciónak. Utóbbiért még Golden Globe-díjjal is jutalmazták, amivel a mai napig az egyetlen nőnek számít, aki ebben a kategóriában győzedelmeskedni tudott.

   

  Melegjogi aktivista és vérbeli demokrata

  Több emberjogi szervezetet is támogat, a melegek jogai pedig különösen fontosak számára, hiszen fia, Jason is a saját neméhez vonzódik. Az LMBTQ-közösségnek írt nyílt levelében így fogalmazott:

  „Mindannyian egyediek és gyönyörűek vagyunk a magunk módján és jogunk van a szerelemre és arra hogy szeretve legyünk bárki által, akit csak választunk.

  Emellett elkötelezett híve a demokrata pártnak, olyannyira, hogy Paul Newman és Jane Fonda mellett ő is szerepelt Richard Nixon egykori „ellenséglistáján”.

  Barbra Streisand kisfiával, Jasonnal a Hello Dolly forgatásán / Forrás: Bettmann/Getty Images


  Van egy saját bevásárlóközpontja

  Háza alagsorában felépíttetett egy saját bevásárlóközpontot.

  “Ahelyett, hogy csak tárolnám a cuccaimat a pincémben, egy utcányi boltot csináltattam nekik, ahol kiállíthatom őket.”

  Antik ruhaüzlet, ajándék-, baba- és cukorkabolt is található nála, de vendégeit fagyasztott joghurttal és popcornnal is meg szokta kínálni.

  A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

  Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

  A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

  Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu