A mi országunk

“Több ezer gyereket zártatok a sötétbe, a hatalom, gyűlölet börtönébe”: A homofób törvény ellen tiltakozik Kozma Kata legújabb dala.

A júliusban hatályba lépett homofób- és transzfób törvény ellen protestál Kozma Kata ma megjelent új dala, ‘A MI ORSZÁGUNK’. A popdal elsősorban a törvény várható káros hatásairól és az azokat elszenvedő fiatal generációról szól. A szöveg a törvényhozók felelősségének hangsúlyozása mellett erős fellépésre szólít fel mindenkit az elnyomó és megkülönböztető intézkedések ellen.

Kata a dal születésével kapcsolatban elmondta: “Ez a törvény egy olyan mérgező légkört teremt az iskolákban és az egész országban, amiből gyakorlatilag lehetetlen egészséges lélekkel kikerülni. Úgy gondolom, szerzőként luxus nem felszólalni egy olyan rendszer ellen, ami több százezer ember szabadságát korlátozza és nyomorítja meg. Ha csak néhány embernek is segít, hogy valaki a dalával kiáll az LMBTQI közösségért, már megérte.”

A zeneiparban a megszokottól eltérően a dalt több nyelven is tervezik majd megjelentetni, olyan országokra koncentrálva, ahol az LMBTQI közösség tagjai rendszerszintű hátrányos megkülönböztetésnek vannak kitéve.