Befejezi a BTS egy időre

Nem szűnnek meg, csak szünetet tartanak. Az új albumuk így is listavezető lett.

Minden idők egyik legnépszerűbb fiúbandája, a dél-koreai BTS még a múlt héten váratlan bejelentést tett. A zenekar tagjai Jin, Jimin, RM, J-Hope, Suga, V és Jungkook egy élőben bemutatott YouTube-videóban nosztalgiáztak, egy nappal a 9. évfordulójuk után. Az egyórás beszélgetés múltidézéssel kezdődött, majd zárásként arról beszélgettek, milyen irányt vesz mostantól banda jövője.

A vacsorát a BTS régi házában rendezték meg, ahol korábban zenekarként együtt laktak. A bérleti szerződés mostanra lejárt, így a tagok még egyszer utoljára összegyűltek, hogy felidézzék a régi szép emlékeket.

A vidám vacsora aztán komolyabbra fordult, amikor Yoongi, mint a második legidősebb tag, azt mondta, hogy beszélniük kellene a szünetről. A csapat vezetőjeként Namjoon (RM) azzal nyitott, hogy ő már egy ideje elveszettnek és motiválatlannak érzi magát.

"A Butter és a Permission to Dance kiadása után kezdtem úgy érezni, hogy már nem tudom, milyen banda is vagyunk mi. Milyen zenét akarunk csinálni? Mit akarunk mondani? Azt hiszem, már régen szünetet kellett volna tartanunk, de folyton halogattuk."

Min Yoongi azzal folytatta, hogy számára a dalszövegek írása a legnehezebb, és annak az eldöntése, hogy milyen üzenetet akarnak átadni.

Már semmiről nem tudok írni.”

A zenekar tagjai ezért úgy döntöttek, hogy szünetet tartanak, legalább addig, amíg újra meg nem találják a hangjukat és az irányt. Mostantól a saját projektjeiken fognak dolgozni, kezdve J-Hope-pal, aki szólóban fog fellépni a Lollapalooza zenei fesztiválon.

A vacsora végén a tagok felváltva mondtak egy-egy búcsúmondatot. RM felidézte a beszédüket az ENSZ-ben, a látogatást a Fehér Házban, és azt mondta, hogy hálás ezekért az élményekért, hozzátéve, hogy

a BTS új, még hátralévő fejezete a legjobb lesz".

Jungkook pedig megígérte, hogy egy nap visszatérnek, érettebben, mint most. A beszélgetés végére mindenki a könnyeit törölgette.

A banda új, háromlemezes válogatásalbuma, a Proof a rossz hír ellenére a Billboard 200-as lista élén debütált, hasonlóan az előző 5 albumukhoz. Ez az eredmény 314 000 eladott példánynak felelne meg csak az Egyesült Államokban. Sokan a digitális vagy a streaming verzió helyett meg is vették a CD-t, amelyre plusz 13 szám került fel.

A "Proof" három teljesen új számot is tartalmaz, köztük a "Yet to Come (The Most Beautiful Moment)" címűt, amely a Billboard lista első helyén debütált.

Via: Variety / News18