Black Nail Cabaret: Unrequited Love

„A BNC finom egyensúlyt képvisel a vintage és a modern között, hidat építve a new wave-től a kortárs popzenéig.”

A BNC egy magyar dark pop duó, amely 2008-ban alakult. Jelenlegi tagjai: Árvai-Illés Emese (ének) és Árvai Krisztián (billentyűk).

A zenekar 2010-es debütálása óta rendszeresen játszik hazai színpadokon és Európa-szerte. Negyedik albumuk PSEUDOPOP címmel 2018 novemberében jelent meg a saját, Dichronaut Records névre hallgató kiadójuk gondozásában.

Viszonzatlan szerelem. Maga a dal az ezzel járó kétségbeesett hajszáról, obszesszióról és megszállottságról szól, de a videoklip szimbolikáját szerettük volna tágabbra venni, hogy az emberi kapcsolatokról adhasson átfogó képet. Kvázi jelenetek egy arctalan pár életéből. A video alapötlete René Magritte The Lovers című festményéből indult, és Richárdnak köszönhetően egy másik Magritte festményt is sikerült becsempészni a jelenetek közé (Not To Be Reproduced).

Ismét az Oroszlányi Bányászati Múzeum adott otthont a forgatásnak. A klipet ezúttal Besenczi Richárd készítette, aki korábban Planetdamage-dzsel is dolgozott már együtt. A jeleneteket Emese, Richárd és Krisztián írta és formálta véglegesre.