Chadwick Boseman emlékére - Hat év után jelentkezett új dallal Rihanna

Az énekesnő frissen megjelent kislemeze a Fekete Párduc 2 című Marvel-mozi egyik betétdala lesz.

 

Közel hét évvel Anti című legutóbbi stúdióalbuma megjelenése és több év kihagyás után először dobott piacra önálló kislemezt minden idők egyik legsikeresebb női előadója, Rihanna.

Rihanna a Wakanda Forever premierjén /Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

 

A barbadosi énekesnő az elmúlt években mindössze néhány kollaborációban hallatta hangját, most azonban megérkezett a régóta várt vadonatúj szóló dala, Lift Me Up címmel.


A mindössze egy szál zongorát, valamint néhány húros, illetve vonós hangszert felvonultató, minimalista hangszerelésű szám a Magyarországon november 10-én bemutatásra kerülő új Marvel-mozi, a Fekete Párduc 2. egyik betétdala lesz, és egy tisztelgésként szolgál az első rész 2020-ban tragikusan fiatalon elhunyt címszereplője, a néhai Chadwick Boseman emléke előtt. A számot szerzőként Rihanna mellett a nigériai énekesnő, Tems, a svéd filmzeneszerző Ludwig Göransson és a filmet rendező Ryan Coogler jegyzi.

Rihanna / Forrás: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic


Tems a következőt mondta el a Lift Me Up keletkezéséről:

Miután beszéltem Ryannel és hallottam az iránymutatását a filmmel és a dallal kapcsolatban, valami olyat szerettem volna írni, amit egy nagy ölelésként adhatok át minden olyan embernek, akit elvesztettem életem során. Megpróbáltam elképzelni, hogy milyen érzés lenne, ha énekelhetnék most nekik és kifejezhetném, mennyire hiányoznak nekem. Rihanna pedig mindig is nagy inspiráció volt számomra, így igazán nagy büszkeség, hogy ő adja elő ezt a dalt.”

Rihanna csütörtökön délután osztotta meg közösségi oldalain a kislemez borítóját, amelyen egy arcát ábrázoló fekete-fehér fotó mellett a dal címe és az énekesnő neve látható, méghozzá azon a dél-afrikai xhosa nyelven, amin a film karakterei is beszélnek egymással.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

badgalriri (@badgalriri) által megosztott bejegyzés


Az énekesnő gyermeke születése óta először jelent meg a nyilvánosság előtt
a mozi Los Angeles-i premierjén, visszatérése pedig valósággal felrobbantotta az internetet. 2023-ban pedig egy másik igazán nagy dobással is készül, hiszen ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, ő lesz a februári Super Bowl félideji show-jának főattrakciója.