Dokumentumfilm érkezik Janet Jackson életéről

A Janet című vadonatúj alkotás január 28-án debütál az amerikai Lifetime csatornán.

Minden eddiginél átfogóbb dokumentumfilm készült Janet Jackson életéről és 40 évre visszatekintő karrierjéről. A kendőzetlenül őszintének ígérkező, régóta várt Janet című portréfilmet öt évig készítették, az énekesnő teljes hozzájárulásával és közreműködésével, amiről a következőt nyilatkozta:

“Ez az én történetem. Tőlem, nem valaki más szemén keresztül. A színtiszta igazság, ha tetszik, ha nem. Ez vagyok én.”

A korábban soha nem látott felvételeket felvonultató, összesen több mint négyórás alkotást két egymást követő estén, január 28-án és 29-én, két részben, szimultán mutatja be a Lifetime csatorna és anyacége, az A&E. A Janet az énekesnő magánéletébe is betekintést enged és természetesen pályafutása mérföldkőnek számító állomásain is végigvezeti a nézőt. 


A nagyrészt Jackson édesapjának halála idején, 2018-ban forgatott dokumentumfilmben a popsztár gyerekkorától kezdve, az első szárnypróbálgatásokon át, a globális popszenzációvá válásán és a bátyjával, Michaellel való kapcsolatán keresztül egészen a hírhedt Super Bowl-os incidensig minden szóba kerül majd.


Az archív felvételek mellett vadonatúj interjúkat is láthatunk majd családtagokkal, ex-barátokkal és pályatársakkal, köztük olyan hírességekkel, mint Paula Abdul, Missy Elliott, Mariah Carey, Whoopi Goldberg vagy Samuel L. Jackson.

Az énekesnő első szólóalbumának 40. évfordulóján képernyőkre kerülő Janet produceri feladatait az énekesnő mellett bátyja, Randy vállalta magára, a rendező pedig Ben Hirsch volt.

Borítókép: Alexander Tamargo/Getty Images

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült a dobok mögé.