Dua Lipa pereskedik és új dalt hozott ki

Bár a popsztár és Megan Thee Stallion vadonatúj duettje a tavasz nagy slágerének ígérkezik, Lipát egy másik száma miatt többen is beperelték a szerzői jogok megsértésére hivatkozva.

Dua Lipa napjaink egyik legfelkapottabb popsztárja, aki ugyan csupán mindössze néhány éve van a zenei pályán, máris hat Brit-, és három Grammy-díj tulajdonosa, slágerei pedig világszerte a toplisták élmezőnyében tanyáznak.

A koszovói albán származású angol énekesnő ezúttal Megan Thee Stallionnal, a szintén rendkívül népszerű rapper hölggyel készítette el legújabb, Sweetest Pie című dalát, amelyhez egy látványos videoklipet is forgattak, Dave Meyers rendezésében, Megan koncepciója alapján.

 

Az új számról Megan a következőt mondta el:

Miután azt láttam, hogy mindenki mashupokat gyárt Dua és az én dalaimból, azt mondtam magamban: Na ne, ez túl jól szól. Csinálnunk kell egy közös dalt. Így aztán felkerestem, és azt mondtam neki: Dua, nagyon szeretném, ha készítenénk együtt egy dalt, de először meg kell találnom a megfelelő lüktetést hozzá. Tökéletes kell legyen. Úgyhogy nem küldtem neki semmit, megvártam, amíg meg nem lett az igazi tökéletes szám. Most pedig úgy érzem, hogy mindketten arra jutottunk, hogy nagyszerű lett. És most itt a Sweetest Pie."

Mindeközben Dua Lipa egy héten belül már a második bírósági idézést kapja a Levitating című dalával kapcsolatban, miután több dalszerző is állítja, hogy a szám túlságosan hasonlít már korábban létező szerzeményeikre.

Először az Artikal Sound nevű floridai reggae zenekar perelte be az énekesnőt, mondván a Levitating egyes részeit állításuk szerint az ő 2017-es Live Your Life című dalukból emelték át, engedély nélkül.


A legutóbbi vádak pedig L. Russell Browntól és Sandy Linzertől érkeztek, akik
több jól ismert dal mellett az 1979-ben megjelent disco sláger, a Wiggle and Giggle All Night szerzői is, melynek fő dallamát felfedezni véltek Lipa dalában. A hasonlóságot ráadásul nem csak zenei újságírók jegyezték meg egyes kritikákban, de a TikTokon is egy külön videóban elemzik a két dal közti hasonlóságokat.

Dua Lipa szóvivői egyelőre nem reagáltak a vádakra.