Emma Kirkby és a Csíkszerda Egyesület közös produkcióra készül

Világhírű szopránnal készülnek közös produkcióra a Kórusok Éjszakája szervezői, Emma Kirkby angol szoprán énekes magyar népdalt énekel.

Különleges vendéggel, minden idők egyik leghíresebb szopránjával készül közös produkcióra az időről időre újabb különlegességgel előrukkoló Kórusok Éjszakája. Készülő videójukban a Csillagok, csillagok kezdetű népdalt énekli majd el Emma Kirkby, a neves angol szoprán énekes, akit kórustagok százai kísérnek énekükkel a világ minden tájáról. A jelentkezők a videófelvételeket – a régizene legendás szólistájához hasonlóan – otthon vagy akár a szabadban saját maguk rögzíthetik telefonjaik segítségével, ám az összkép és természetesen az összhang is varázslatos hatást kelt majd, éppúgy, ahogyan a Kórusok Téli Éjszakájának idei videója is.

A Csíkszerda Egyesület reményei szerint az online térben sokszáz kórustag torkából csendül majd fel az ének idén is. Ezúttal azonban nem csupán azok kapcsolódhatnak be a közös éneklésbe, akik a korábbi évek Nyári, illetve Téli Kórusok Éjszakájának fellépői közül kerültek ki a Csíkszerda Egyesület meghívására, hanem egyéni jelentkezők videóit is várják a szervezők. A kezdeményezéssel megidézik a nyári rendezvény közös záródal éneklésének fantasztikus hangulatát.
A rendhagyó projekthez május 20-ig bárki csatlakozhat, aki kedvet érez hozzá: kórusok, egyéni énekesek, képzettek és amatőrök egyaránt. A szervezők reményei szerint 2022-ben ismét élőben rendezhetik meg a Kórusok Éjszakáját.
 
A kezdeményezésről további információt a Kórusok Éjszakája közösségi média oldalán találnak az érdeklődők.