Ezekre a dalokra buliztunk a 2000-es években

De hiszen csak most lett vége a 2000-es éveknek, nem igaz? Ahelyett, hogy azon kezdenénk szomorkodni, hogy milyen rég is voltunk igazán fiatalok, inkább táncoljunk egy nagyot a szóban forgó évtized legnagyobb slágereire.

Sisqó: Thong Song (2000)

A Dru Hill nevű R&B csapat énekese ezzel a dallal kezdte meg szólókarrierjét és rögtön világszerte a listák élére került vele. A szám falatnyi bikiniket és tangákat viselő nőket felvonultató videoklipje örökre beleégett a retinánkba és nem csak nyáron, de még szilveszterkor is erre a számra csapattuk az összes buliban.


Kylie Minogue: Can't Get You Out of My Head (2001)

 A dal szerzői az S Club 7 nevű tinicsapatnak, illetve Sophie Ellis-Bextornak is felajánlották a számot, ők azonban nem éltek a lehetőséggel és visszautasították a szerzeményt. Kylie-nak azonban mindössze 20 másodpercet elég volt hallania a demójából ahhoz, hogy azonnal rábólintson a dalra. A döntése helyesnek bizonyult, a szám ugyanis őrületes sikert aratott: 5 millió példányt értékesítettek belőle világszerte,

40 országban került a toplisták élére, Finnországot leszámítva pedig minden egyes európai országban a csúcsig jutott, ott „csak” a második helyig menetelt.

Az énekesnő a dalnak köszönhetően 1988 óta először az Egyesült Államokban is újra a legjobb tíz között végzett, 13 év után kihagyás után meghozva ezzel Kylie első Top 10-es slágerét a tengerentúlon is.


Las Ketchup: The Ketchup Song (Asereje) (2002)

A három nővérből álló spanyol csapat dala a refrénben hallható halandzsa szövegnek és a hozzá készült videoklipben látható táncmozdulatoknak köszönhetően valódi világszenzációvá vált: több mint 20 országban jutott a #1 pozícióba, közülük sokban pedig az év legkelendőbb kislemeze lett.


50 Cent: In da Club (2003)

Eminem felfedezettje óriásit ment ezzel a számmal: a dal 9 hétig tanyázott az amerikai toplista élén, ahol végül az év slágerének is nyilvánították, de kilenc másik országban is #1 lett, és persze egy buliból sem hiányozhatott szilveszterkor sem.


O-Zone: Dragostea Din Tei (2004)

A moldovai fiúcsapat a semmiből tűnt fel, majd ugyanoda tűnt is el a 2004-es év során, de akkor mindent vittek: a román nyelven előadott dal 27 országban lett listavezető és végül 12 millió példányban talált gazdára világszerte, amivel minden idők egyik legkelendőbb kislemezének számít.


Madonna: Hung Up (2005)

Az énekesnő bevallotta, hogy levélben könyörgött az ABBA tagjainak, hogy a szóban forgó dalába átemelhesse a svéd csapat Gimme Gimme Gimme című slágerének fő motívumát. A banda szerzői, Benny Andersson és Björn Ulvaeus ugyanis híresek arról, hogy szinte soha nem adnak engedélyt számaik felhasználására, és addig korábban csak egy alkalommal tettek kivételt ilyen esetben, a The Fugees kérésére. A Hung Up természetesen zöld utat kapott és végül

41 országban jutott a toplisták élére, amivel még a Guinness Rekordok Könyvébe is sikerült bekerülnie.


Shakira featuring Wyclef Jean: Hips Don't Lie (2006)

A szám a világ több mint 50 különböző slágerlistáján került az első helyre: az Egyesült Államokban a kolumbiai énekesnő első - és ez idáig - egyetlen #1 slágere, Európában pedig a 2006-os év legnagyobb példányszámban elkelt dala lett, de világszinten is

a 21. század legsikeresebb, női eladó által piacra dobott kislemezének számít.

 

Rihanna feat. Jay-Z: Umbrella (2007)

Az eredetileg Britney Spearsnek szánt dalt végül Rihanna és Jay-Z vitte sikerre, nem is akármilyen mértékben: a szám 13 országban került a listák élére, az Egyesült Királyságban például 10 egymást követő héten volt #1, ironikus módon éppen a nagy angliai esőzések és árvizek idején. A több mint 8 millió példányban elkelt dal a 2000-es évek egyik legtöbbet játszott felvétele lett a szigetországban és még egy Grammy-díjat is hozott a páros számára a Legjobb rap/ének együttműködés kategóriában.


Katy Perry: I Kissed a Girl (2008)

A botrányos dal, ami meghozta az énekesnő számára a világra szóló ismertséget. A korábban Katy Hudson néven egy keresztény pop rock albumot is megjelentető Perry debütáló kislemeze hét héten át vezette az amerikai slágerlistát és további 17 országban lett #1 siker. Bár a szám a megjelenése idején meglehetősen nagy vihart kavart homoszexuális felhangjai miatt, mind a hetero, mind a meleg közösségben, mára viszont igazi mérföldkőként tartják számon az LMBTQ-témák mainstream pop zenében való megjelenítése miatt.


Lady Gaga: Poker Face (2009)

Az extravagáns énekesnő a rock and roll életstílust folytató ex-barátai által inspirálódva írta meg a szex és a szerencsejáték témáját körbejáró, kétértelmű célozgatásokkal teletűzdelt dalt, amelynek címe bevallása szerint egyfajta utalás saját biszexualitására is. A dal 22 országban lett listavezető és a maga 9.5 millió példányával az év legkelendőbb kislemeze lett. Ez a szám mára 14 millióra nőtt, amivel bérelt helye lett az örökranglistán. És persze a legnagyobb bulikban is.