Februárban jön Avril Lavigne új albuma - itt a második előzetes róla

A kanadai énekesnő ezúttal duettben, de ismét egy lendületes pop-punk dallal örvendeztette meg rajongóit.

A 2000-es évek pop-punk hercegnője még a múlt év novemberében jelentette be, hogy leszerződött a Blink-182-dobos Travis Barker DTA nevű lemezkiadójához, egy héttel később pedig piacra dobta Bite Me című vadonatúj dalát is, amelyben természetesen a producerként is közreműködő Barker foglalt helyet a dobok mögött:


A kislemez visszatérést jelentett az énekesnő zenei gyökereihez, és Avril ezt a hagyományt folytatja a napokban bemutatott Love It When You Hate Me című számmal is, amit a rapper Blackbearrel együttműködve készített el a kanadai szupersztár.


Az újabb előfutár publikálásával egyidőben Lavigne a legújabb, sorban hetedik nagylemeze megjelenési dátumát is nyilvánosságra hozta:

a Love Sux című korong február 25-én kerül majd a boltok polcaira, illetve a streamingszolgáltatók kínálatába


vagyis kereken 20 évvel azután, hogy a világ megismerte Lavigne nevét az olyan hatalmas MTV-slágereinek köszönhetően, mint a Complicated vagy a Sk8er Boi.

Az új album az ígéretek szerint teljes egészében egy igazi visszakanyarodás lesz az énekesnő korai pop punk korszakához, és erre a közreműködő előadók és producerek neve jelenti a garanciát. A már említett Blackbear és Travis Barker mellett ugyanis ott találjuk köztük a szintén a Blink-182-ből ismert Mark Hoppust is, valamint napjaink egyik legfelkapottabb híressége, a rapperből pop punk énekessé avanzsált Machine Gun Kelly is vendégszerepel a korongon egy szerzemény erejéig.

A produceri munkáért Avril aktuális szerelme, Mod Sun és a korábban a többek közt a Blink-182-val, a Good Charlotte-tal, a 5 Seconds of Summerrel vagy az All Time Low-val is dolgozó John Feldmann felel, aki maga is mérsékelt sikereket ért el a műfajban Goldfinger nevű zenekarával a ’90-es évek második felében.

Az énekesnő a lemez megjelenésének másnapján európai turnéra indul, de sajnos Magyarországot nem ejti útba a koncertkörút során, hozzánk legközelebb Bécsben lép fel március 17-én.

Borítókép: DTA Records/Avril Lavigne Official Facebook