„Hogyha hallom én, minden az enyém…” - Pályázat a beatkorszak koncertjeiről

Egy délutáni tangó az Ifiparkban, egy este a Metro Klubban, egy hajnalig tartó buli a Tabánban vagy egy véget nem érő éjszaka a fő téri művház dohányfüstös nagytermében. Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog pénzdíjas felhívására bárki küldhet egy történetet, aki szívesen elmesélné a Kádár-korban esett legkedvesebb, legváratlanabb vagy éppen legviccesebb koncertélményét.

Mindannyian rég voltunk már koncerten, és úgy áll a helyzet, hogy még jó ideig nem is hallhatjuk a kedvenceinket élőben. Mintha halkabb lenne körülöttünk az utóbbi, különös hónapokban a zene. Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog a Nagy Generáció és az utánuk feltűnő, földalatti nemzedék legemlékezetesebb fellépéseinek felelevenítésére hív ezért minden beat- pop-, táncdal- és rockrajongót!

A Hangfoglaló Program a jelen és a jövő tehetségeinek támogatása mellett könnyűzenénk múltjának feltárását is kiemelt helyen kezeli. A Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogram a poptörténet emlékeinek kultúrtörténeti és művelődéstörténeti szempontú feltárásáért tevékenykedik. A zenészekkel és háttéremberekkel készített életútinterjúk publikálása, poptörténeti konferenciák és pódiumbeszélgetések szervezése, valamint a könnyűzene-történet híres helyszínein emléktáblák elhelyezése mellett a legendás zenekarok és koncerthelyek, valamint kevésbé ismert, de meghatározó alakok minél szélesebb körű bemutatását is céljául tűzte ki. Erre szolgál a 2016 novemberében indult, azóta közel félezer cikket megjelentető Volt egyszer egy beatkorszak-blog, amely mögött egy közel 8.000 főt számláló aktív Facebook-közösség is áll. Itt az idő, hogy további sztorikkal gazdagodjon a könnyűzene legendáriuma! Írjuk meg együtt a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek szubjektív koncerttörténetét!

A történeteket, illetve a kiírással kapcsolatos kérdéseket az orokseg@hangfoglalo.hu címre várják a szervezők. A beérkező, színvonalas írásokat folyamatosan közlik.

Beküldési határidő: 2020. június 30.
A teljes pályázati felhívás elérhető ezen a linken.