Intim Torna Illegál: Feltöltve

Példa nélküli a magyar könnyűzenei életben, hogy egy zenekar számot és klipet írt az ittas vezetés ellen – az Intim Torna Illegál zenekar Feltöltve című dala mérföldkő abban az együttműködésben, amely egy éve indult a HEINEKEN az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) között e veszélyes jelenség visszaszorítása érdekében. Ennek keretében az ORFK-OBB és a HEINEKEN néhány hónappal ezelőtt kérte fel az Intim Torna Illegált, a kezdeményezés támogatására. A zenekar örömmel csatlakozott a közös munkához. A most debütáló számban közreműködik az Készenléti Rendőrség rezesbandája is, akik fellépnek majd a zenekar június 20-i koncertjén is a Budapest Parkban.

Az ittasan okozott baleseteknek az összes személysérüléses közúti baleseten belüli aránya a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2010. évi 11,5%-ról 2018 végére 8,5%-ra változott, vagyis napjainkban minden tizenkettedik személysérüléses közúti balesetet okozott ittas személy. Az ittasan okozott baleseteken belül legnagyobb arányban a személygépkocsi vezetők vannak jelen, nagységrendileg 55 százalékos arányban. Második helyen viszont az ittas kerékpárosok állnak, részarányuk 23 százalék.


„Sajnálatos módon számos olyan ismerősünk van, aki ittas állapotban okozott balesetet vagy ittas vezető ütötte el őket, ezért különösen fontos volt számunkra, hogy igent mondjuk a HEINEKEN felkérésére és írjunk egy dalt ezért a jó ügyért. Nagyon örülünk, hogy HEINEKEN kampányához örömmel csatlakozott az ORFK-OBB is, így egy közös projekt alakult ki, ami mindhárom résztvevőnek kulcsfontosságú ügy. Zenészként rengeteget vagyunk az utakon éjszaka, amikor az ittas vezetők okozta balesetek esélye nagyobb. A biztonságos hazatérés mindenkinek kulcskérdés. Reméljük, hogy a dalban megfogalmazott üzenettel rengeteg rajongót - fiatalt és idősebbet – elérünk, hiszen egy ittas vezető is sok” – mondta Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál énekese.
A HEINEKEN évek óta élharcosa az alkoholmentes vezetésnek, a márka globális médiaköltéseinek 10 százalékát fordítja a felelősségteljes alkoholfogyasztással kapcsolatos kampányokra. Világszerte is példa nélküli azonban, hogy egy zenekar támogatja céljaiban a világ egyik vezető sörgyártóját.