Kávészünet zenekar - Két nyárfa

Fürdünk a műanyagban, szmogba fojtjuk a gyermekeinket, közben hagyjuk lángolni a jövőjüket – aggasztó, ami körbevesz minket ma a világban. Az abszurd jelenünkre tett még egy nagy lapáttal a Kávészünet zenekar legújabb videóklipjében, amelyben Szabó Erika, a Barátok Közt Tildája személyesíti meg a világpusztító átlagembert.

„Ha nem volnék, te sem volnál…”- hangzik el a részlet a Két nyárfa című dalból amely a Kávészünet zenekar legújabb albumán foglal helyet. . A szerelmesek hónapjához érve egy romantikus kapcsolatra gondolhatnánk, pedig a klip jelenetei korántsem a szerelmet hivatottak bemutatni. Az elolvadó jégtáblát, szennyezett vizeket, megölt állatokat, mérgezett gyermekeket felvonultató képsorok a zenekar a világ pusztulására hívja fel a figyelmet.

A videoklipben főszereplőként megjelenő Szabó Erika testesíti meg az emberiséget, rajta keresztül ismerhetjük meg azokat a rossz szokásainkat, amelyek miatt Földünk pusztulóban van. „Számomra a legmeghatározóbb jelenet, amikor várandós anyukaként kellett dohányoznom, és a füstöt fújnom cumisüvegbe. Nem volt könnyű ezeket a jeleneteket forgatni, mivel a magánéletemben igyekszem odafigyelni a környezetemre” – meséli Erika. A szereplésével válhatott Két nyárfa az ember és a Föld se veled se nélküled bensőséges állapotának szimbólumává.

„Szerettünk volna egy olyan videót készíteni, amely elgondolkodtatja az embereket. Nem lehet elégszer a világba kiáltani: ne menjünk el a világot behálózó környezetszennyezés mellett, mert holnap már túl késő lesz visszafordítani a pusztítás okozta károkat! Emberként az a küldetésünk, hogy megóvjuk a világunkat” – vallja szenvedélyesen Popovics György, a Kávészünet énekese.