Meghalt DJ Palotai

62 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Palotai Zsolt, a legendás DJ és kultúraszervező, a néhai Tilos az Á és a Tilos Rádió egyik alapítója, aki épp tegnap kapott Pro Cultura Urbis-díjat.

Egyelőre felfoghatatlan a tény: 62 évesen meghalt Palotai Zsolt, a legendás DJ, aki meghonosította Magyarországon a breakbeatet és a drum and basst, valamint számos elektronikus stílusban tevékenykedett, az underground kultúra megkerülhetetlen szereplője volt. Legendás szettjeire tömegek buliztak Budapesten, Palotai a DJ-zés mellett 1989-től 1991-ig a Tilos az Á klub művészeti vezetője volt, majd 1991-től a Tilos Rádió zenei főszerkesztője.

Forrás: Kobuci Kert

 

Palotai szombaton kapta meg a Pro Cultura Urbis-díjat a Budapest zenei életében végzett több évtizedes munkásságáért, a magyar underground kultúrára gyakorolt megkerülhetetlen hatásának elismeréseként. Nemrég jelent meg vele egy interjú az rtl.hu-n, amiben meglehetősen kiábrándultan nyilatkozott a mai magyar valóságról. Az interjút itt lehet elolvasni.

Pándi Balázs így búcsúzik a zenei legendától:

Felkapcsolták a takarítófényeket, a főváros főhőse arcát absztraháló cigifüstben, utoljára áthúzza a termen lemezestáskáját, kerekeivel a törött poharak szilánkjait ritmikusan ropogtatva. Jó utat Zsolti, hiányozni fogsz.

A Magyar Hang nekrológja itt olvasható.

(via 444.hu)