Megjelent Ed Sheeran új albuma és legfrissebb videoklipje

Több mint négy év után vadonatúj önálló nagylemezzel jelentkezett az utóbbi évek legsikeresebb popsztárja, Ed Sheeran. Az "=" című korong az év egyik legjobban várt megjelenésének számít.

A vörös hajú angol énekes-dalszerző bő két hónappal ezelőtt osztotta meg a hírt követőivel, hogy ötödik stúdióalbuma október 29-én, "=" (equals) címmel kerül a boltok polcaira, és természetesen a streaming szolgáltatók kínálatába. Az új anyag már Sheeran negyedik olyan kiadványa, amely címét egy matematikai szimbólumról kapta, a frissen megjelent lemez pedig minden bizonnyal sikerességben is követi majd hasonló szellemben fogant elődeit.

Fotó: Marc Piasecki/Getty Images For Global Citizen

 

Ed akkor így nyilatkozott az új korongról:

“Ez egy igazán személyes album, ezért aztán nagyon sokat jelent nekem. Az életem nagy változáson ment keresztül az elmúlt néhány évben - megházasodtam, apa lettem és azt is megtapasztaltam, milyen elveszteni valakit, így ezúttal ezeket a témákat dolgoztam fel a lemezen. Úgy tekintek erre a korongra, mint a felnőtté válásom lenyomatára és alig várom, hogy megosszam veletek az életem ezen új fejezetét.”

Az anyagról a megjelenés előtt három számot már ismerhettek a rajongók: az elsőként kislemezre másolt "Bad Habits" tizenegy egymást követő héten át vezette az angol toplistát, a trónról pedig egyedül az album következő slágere, a "Shivers" volt képes letaszítani. A harmadik dal a nagy bejelentéssel egyidejűleg, augusztus 19-én látott napvilágot, "Visiting Hours" címmel, melyet az énekes az idén márciusban elhunyt zeneipari szakember, az ausztrál Michael Gudinski emlékének ajánlott.

A lemez megjelenésének napján pedig megérkezett Ed legújabb videoklipje is, amit az "Overpass Graffiti" című számhoz készített a brit zenész:


Sheeran utoljára 2017-ben dobott piacra önálló nagylemezt, hiszen a két évvel ezelőtt megjelent "No.6 Collaborations Project" a címéből is adódóan egy vendégművészeket felsorakoztató, speciális anyag volt
, amelyen minden egyes dalt más és más sztárelőadó(k) közreműködésével készített el a négyszeres Grammy-díjas énekes.

A várva várt nap, azaz október 29-e pedig végre eljött, így az album fizikai formátumban, illetve minden ismert digitális áruházban és streaming felületen is elérhetővé vált.


Szerencsétlen adalék, hogy Ed néhány nappal ezelőtt pozitív koronavírus tesztet produkált, így a "=" megjelenéséhez kapcsolódó promóciós szerepléseinek nagy részét le kellett mondania, interjúit pedig csak otthonából, online formában tudja majd lebonyolítani. Állapotáról bővebbet nem árult el, de bízunk benne, hogy jól érzi magát és hamarosan személyesen is megkezdheti új nagylemeze népszerűsítését.