Minden, amit a Sziget húzóneveiről tudni érdemes

Akár kimész a Szigetre, akár nem, a fesztivál minden évben beszédtéma a legkülönbözőbb társaságokban. Mivel nem mindenki tartja a lépést az aktuális fellépőkkel, és gyakori panasz, hogy ezek a nevek nem mondanak semmit a régi fesztiválozóknak, pár szóban bemutatunk néhány nagyszínpados előadót.

Billy Talent

Kanada legnépszerűbb punkrock együttese egy egészen friss, 2016-os albummal érkezik hozzánk, hogy fellépjenek Pink! előtt. Bár az együttes a kilencvenes évek elején alakult, csak majdnem tíz évvel később futottak be. Azóta viszont többször felléptek Magyarországon, legutóbb tavaly nyáron a Budapest Parkban. Népszerű számaik a Red Flag és a Rusted From The Rain.

Wiz Khalifa

Snoop Dogg fiatalabb, zöldfülűbb és poposabb kiadása Wiz Khalifa, aki szintén rapper, és szintén rengeteg füvet szív. Emellett az is közös bennük, hogy együtt játszották a két főszerepet egy nagyon gyenge füvezős vígjátékban. Wiz Khalifa egyik legnagyobb slágere a See You Again, amit barátja, Paul Walker halála után írt. A számot mostanra több mint 3 milliárdszor játszották le a Youtube-on, ezzel öt év után átvette a vezetést a hírhedt Gangnam Style-tól (bár a Despacito nemrég trónfosztotta). A rappernek nem lesz újdonság Magyarország, korábban fellépett már a Balaton Soundon és a VOLT Fesztiválon is.

Kasabian

Ahhoz képest, hogy a Manson család egyik tagjáról nevezték el magukat, barátságos alternatív rockot játszik az angol Kasabian. Saját bevallásuk szerint is szelídül a zenéjük, a legújabb, idén megjelent albumukra egy szerelmes szám is felkerült. Az együttes különös ismertetőjegye az énekes-gitáros-dalszerző Sergio Pizzorno britpopos, kucsmaszerű frizurája. Népszerű számaik a Fire és a You’re In Love With a Psycho.

Macklemore and Ryan Lewis

Valószínűleg a hiphopvilágot is meglepte, amikor egy rappelő, vörös hajú, ír származású srác és a producer haverja befutottak a Thrift Shop című számmal, ami arról szól, hogy milyen menő turkálóból öltözködni. Pláne, hogy egy évvel később két Grammy-díjat is nyertek érte. A második albumuk tavaly jelent meg, és nem először jönnek Magyarországra. Legutóbb azzal keltettek feltűnést, hogy Maklemore magyar mezben lépett fel a Balaton Soundon. Népszerű számaik még a Downtown és a Can’t Hold Us.

Major Lazer

Ha a név nem is ismerős, a Lean On című számukat talán az egész ország hallotta már, miután 2015-ben ez lett a nyár slágere, és mindenhonnan ez szólt. Többek között a Youtube-ról, ahol kétmilliárd feletti nézettséget ért el. Major Lazer egy kitalált karakter, egy lézerkezű jamaikai szuperhős, és magát a zenét kezdetben egy Diplo nevű producer és egy Switch nevű DJ írta. Azóta csak a Grammy-díjas Diplo az állandó a csapatban, és a zene egyre mainstreamebb, de továbbra is a reggae, a dancehall, az elektronikus zene és a trap elemeit vegyíti. Rengeteg sztár együttműködött velük Pharell Williamstől Justin Bieberig. A Szigetre már harmadjára jönnek, és valószínűleg idén is látványos show-t hoznak.