Nemcsak Ed Sheeran, de a Tankcsapda is a húrok közé csap a hétvégén

Vasárnap a könnyűzene fővárosává változik Budapest: a Sportaréna ad otthont az MTV Music Weeknek. Szombaton a Hősök terén az MTV World Stage-en a One Republic ad koncertet, Kaposváron ugyanekkor a Tankcsapdára pogózhatunk.

Vasárnapra a könnyűzene fővárosává változik Budapest: a Papp László Sportaréna ad otthont a világ egyik legfontosabb zenei show-jának, az MTV Music Weeknek, amit 180 országban közvetítenek világszerte, és amely alkalmából Ed Sheeran, az Imagine Dragons és Yungblud mellett világsztárok egész sora érkezik Magyarországra.

Forrás: MTV EMA


Az MTV EMA előestéjén a Hősök terén a One Republic ad koncertet, hat vidéki városban pedig ugyancsak az MTV EMA ünnepi programjához kapcsolódó zenei programok lesznek. Közben nagyobb sebességre vált az MTV Music Week, városszerte koncertekkel, az Akvárium Klubban pedig a központi helyszín, a House of MTV programjaival. A kortárs művészek ezalatt nyolc MTV-szobrot készítettek, melyek Budapest számos pontján lesznek megtekinthetők.

Forrás: MTV EMA
Az MTV EMA története során az eseménynek otthont adó városok minden alkalommal ünnepi díszbe öltöznek, és zenei programok egész sorával várják a közönséget.

Az MTV Music Week központi helyszíne Budapesten az Akvárium Klub, ez lesz a House of MTV, vagyis az a pont, ahol egész héten találkoznak egymással a zenei szakma képviselői: zenészek, szervezők és a közönség.

A House of MTV a koncertek és zenei programok mellett az MTV Breaks keretein belül hétvégén előadásokkal, beszélgetésekkel, workshopokkal várja az érdeklődőket. A témák között szerepel a dalszerzés, a márkaépítés, a mentális egészség, de arról is vitatkoznak majd a résztvevők, vajon milyen lesz a holnap zenéje. Vendég és előadó lesz mások mellett Nemazalány, Beton Hofi, JumoDaddy, Ohnody, Fodor Máriusz, az Analog Balaton és Azahriah. A részletes program ezen a linken böngészhető.

Ő itt nem más mint Azahriah (forrás: MTV)


November 13-án, szombaton a Hősök terén az MTV World Stage eseményeként a One Republic ad koncertet, előtte pedig az MTV EMA Legjobb Hazai Előadó díjára is jelölt Azahriah lép fel. Ugyanezen a napon hat vidéki városban zajlanak szabadtéri koncertek, amelyek védettségi igazolvánnyal ingyenesen látogathatók. Győrben a Halott Pénz, Debrecenben a Follow the Flow, Kaposváron a Tankcsapda, Kecskeméten a Margaret Island és Dzsúdló, Szolnokon a Bagossy Brothers Company, Veszprémben pedig a Punnany Massif lép színpadra. A legtöbb vidéki városban a szabadtéri programok mellett klubkoncerteket is rendeznek.

A zene mellett a kortárs képzőművészet képviselői is rendhagyó módon mutatkoznak be az MTV EMA-t megelőző Music Weeken: nyolc kortárs művész kapott felkérést arra, hogy az MTV ikonikus logójából készült gigantikus szobrokat formázzon meg a saját stílusában. Az alkotómunka múlt héten három napon át zajlott, az akcióban részt vett Kövecses Anna, Magyarósi Éva, Marosi Panni, Pakosz Anna, Ef Zámbó István, Kiss Tibi, a Quimby frontembere, Labrosse Dani, valamint Weiler Péter. Az alkotások a héten Budapest több pontján is láthatók, majd 2022-ben egyfajta magyarországi képeslapként az MTV EMA következő helyszínére utaznak.

Az MTV MUSIC WEEK – STREET ART szervezője a Lobenwein Galéria.