NFT-n is megjelenik a Muse új albuma

A brit rockbanda lehet az első előadó, aki az új formátummal is felkerülhet az angol lemezeladási listára.

Augusztus 26-án új stúdióalbummal jelentkezik az elmúlt 20 év egyik legsikeresebb rockzenekara, az idén nyáron Magyarországon is járt Muse.

A Matt Bellamy, Chris Wolstenholme és Dominic Howard alkotta brit alternatív rockbanda ráadásul egy egészen különleges újítással készül a Will of the People című kilencedik nagylemezük megjelenése alkalmából. A trió ugyanis megállapodott a környezetbarát zenei web3 platformmal, a Serenade-del, akiknek köszönhetően az új anyag NFT formátumban, azaz nem helyettesíthető tokenként is megjelenik majd.


Az album, amelynek meglehetősen zúzós előfutáráról itt írtunk korábban, a világ első Digital Pressing kiadványa lesz, ami egy vadonatúj, limitált, gyűjthető digitális zenei formátum, ráadásul az album stream 2015-ös elfogadása óta az első, amit az eladási mutatók mérésekor is figyelembe vesznek majd.


Ugyanis maga az NFT eddig is feljuthatott az angol és az ausztrál listákra, amennyiben megfelelt az arra vonatkozó követelményeknek, azonban a Muse az első olyan eladó, akinek erre valódi esélye is lehet. A Digital Pressing ugyanis egy teljesen egyedi, önálló digitális kiadvány, amit a Serenade a legnagyobb gyűjtők számára tervezett.


A Will of the People limitált NFT változatának megvásárlására ugyanis mindössze 1000 rajongónak lesz lehetősége, akiknek neve felkerül majd egy linkben mellékelt nyilvános vásárlói listára is. A banda hívei ezután magas minőségű FLAC fájl formátumban tölthetik le a lemezt, amelyhez a standard változattól eltérő, másik lemezborítót kapnak, az NFT-t pedig maga a Muse digitálisan aláírja majd

A Muse mindig is az élen járt a technológiai innovációk terén, rajongóik pedig híresen ki vannak éhezve a különböző ritkaságokra, ennek az új formátumnak köszönhetően pedig közelebb kerülhetnek kedvenceikhez, mint valaha. A Digital Pressinggel egy teljesen új világ nyílik meg előttük, amely egy tökéletesen egyedi élményt kínál nekik.”

- nyilatkozta a banda lemezkiadójának egyik munkatársa.

A korong legutóbbi videoklipje az elmúlt hetekben látott napvilágot, és habár a kisfilmet alapvetően az angliai Isle of Wight fesztiválon forgatták, vágóképeket a nyári turné egyéb állomásain is rögzítettek hozzá, így többek közt a VOLT fesztivál közönsége is feltűnik benne:


A Will of the People természetesen fizikai formátumban (vinyl, CD és kazetta) is elérhető lesz, illetve az arra alkalmas felületekről letölthetővé is válik majd, és persze a streaming szolgáltatók kínálatába is felkerül augusztus 26-án.


Borítókép: Sergione Infuso/Corbis via Getty Images