Quarantine Music Chain

A Los Angelesben élő magyar zeneszerző, Czomba Imre összehozta a nemzetközi zenei élet színe-javát egy igazi örömzenélésre.

Czomba Imre nevét itthon legutóbb 2019 legnézettebb magyar filmjének kapcsán hallhattuk: ő szerezte ugyanis Dobó Kata Kölcsönlakás című filmjének zenéjét, de az Argo 2 filmzenéje is az ő nevéhez fűződik. A művész öt éve él családjával Los Angelesben, ahol számtalan világsztárral került baráti viszonyba – erről árulkodik legújabb projektjének stáblistája is.

A határokat nem ismerő projekt gazdája reagálva a korlátozásokra, egy otthonról felvett, közös jam sessiont valósított meg több, mint 100 híres alkotótársával együtt. A zene azonban nem egy ember tollából, hanem különleges módon, több zeneszerző egymást inspiráló hangjainak eredményeként született meg. „A projekt legelején egy nagyon egyszerű szabályt állítottam fel: én adom meg a kezdő 4 ütemet, amit az általam nagyra becsült zeneszerzők láncreakcióként folytatnak a saját 4-4 ütemükkel. Az így elkészült dallamokat pedig a projekthez csatlakozó csodálatosan tehetséges zenészek segítségével hívjuk életre” – mesélt a Jam Session Project elkészültének részleteiről Czomba Imre, aki több mint egy hónapig tartó produceri munka eredményeként, kiváló zenészekkel népesítette be a közös szerzeményt.

Az igazán sokszínű zenei kiránduláshoz tizenhat országból csatlakoztak Czomba Imre zenészbarátai. A produkcióban így feltűnnek sztárok Németországból, Ausztráliából, Kanadából, Hawaii-ról, Norvégiából, Szlovákiából, Franciaországból, Magyarországról és persze Hollywoodból is – zeneszerzők, zenészek és énekesek egyaránt. Michael O'Neill (Barbra Streisand Band, George Benson), Alphonso Johnson (Weather Report, Santana), Ed Calle (Gloria Estefan, Michael Bolton), Andrew Kestler (Accent), Richie Garcia (Phill Collins Band) és Sophie Cairo (La Bouche) épp úgy, mint Kenny G, Stefano Sacchi vagy Adonis Tsilimpari. A magyar zenészek közül pedig többek között Balázs Fecó, Papp Gyula, Miklósa Erika, Horváth Kornél és Lantos Zoltán vállalt szerepet ebben a nemzeteken és távolságon átívelő online örömzenében.

„Ebben a kilátástalan helyzetben alkalmunk nyílt arra, hogy kötöttségek nélkül dolgozzunk együtt, bárhol és bármilyen zenei szinten is legyünk a világban. Azt gondolom, hogy ez a munka egy misszió is. Szeretném példaként mutatni az utat a magyar tehetséges zenész barátaimnak: merjenek nagyot álmodni, és merjenek úgy dolgozni, hogy közben kiszakadnak a megszokott környezetükből” – tette hozzá a projekt gazdája. „Boldog vagyok, hogy egy kreatív kapocs lehettem zenész barátaim között és egy kis mosolyt tudtam csalni mindenki arcára ebben a nehéz helyzetben azzal, hogy ha pár ütem erejéig is, de együtt szerepelhetett néhány csodálatos világsztárral” – mondta Czomba Imre.