Soha nem publikált fotók kerültek elő a Nirvana budapesti fellépéséről!

Zenetörténeti jelentőségű fotók kerültek elő az 1989-es budapesti Nirvana-koncertől. A fotókat Fejér Zsuzsa lőtte, a fotók a recorder blogon nézhetők meg.

kurt_cobain_flickr
Flickr.com; Photo by Michel Linssen/Redferns

 

Annyit elmondunk, hogy Kurt Cobain a grunge-stílus védjegyévé vált kockás ingben lépett fel, a fotó készítője egy rövid leírást is közölt a blogon arról, ő hogy élte meg a koncertet. Kattints ide a képekért!

Fejér elmondta, hogy akkor vásárolta a fényképezőgépet, és igyekezett minél több koncertre eljutni, így történt, hogy novemberben ő is azon kevés emberek egyike lehetett, aki részt vettek az azóta már legendává vált Nirvana-koncerten, ahol a TAD is fellépett. Azt is elárulta, hogy a koncert rövid volt, rosszul szólt, és gyakran leálltak. Kurt Cobain is elégedetlen volt a hangzással, az egyik képen látható is, ahogy Cobain ül a színpadon, és a gitárját próbálgatja jobb hangzásra bírni.

Az urbanlegends blogon található pár érdekesség arról a nevezetes novemberi napról. Az emlékezésekből kitűnik, hogy nem lehetett egy nagy hangulatú koncert, alig kétszázan lehettek, és Cobain sem volt valami csúcsformában.

A hvg.hu cikke szerint a grungery.hu megkérdezte a TAD énekesét, hogy mire emlékszik a koncertturnéval kapcsolatban; Tad Doyle azt mondta, Cobain végig gyomorpanaszokkal küzdött, a koncert szervezője, György Péter pedig úgy nyilatkozott a Nirvana énekeséről, hogy egy kissé bábuszerű volt és keveset kommunikált.

Aki több visszaemlékezésre, vagy ha úgy tetszik, városi legendára kíváncsi a Nirvana-koncerttel kapcsolatban, keresse fel az index.hu fórumát, ott szemezgethet!