The Smile - Thom Yorke, Jonny Greenwood és Tom Skinner

A Radiohead frontembere, Thom Yorke és gitáros-billentyűse, Jonny Greenwood a Sons of Kemet jazz zenekar dobosával, Tom Skinnerrel alapította meg a The Smile trióját, mellyel a Glastonbury fesztivál egyik online eseményén, egy titkos koncert keretében debütáltak.

Most pedig megjelent első stúdiófelvételük is, a "You Will Never Work In Television Again". A track kapott egy dalszöveges videót is, melyben a címhez hűen egy súgógép képernyőjén jelenik meg a televíziózás lelketlen oldalának naiv álmokkal és ördögi, kéjsóvár tekintetekkel teli világát megidéző dalszöveg. A videót Duncan Loudon rendezte.

A két Radiohead-tagtól egészen meglepő fordulat az egyszerű, de erőteljes, nyers rock energiákat felszabadító "You Will Never Work In Television Again", hiszen ők ketten az utóbbi időben inkább a filmzenés hangulatok és az absztrakt elektronika irányában mozgolódtak.

A The Smile három koncert bejelentésével fejelte meg a megjelenést, melyeket 24 órán belül, január 29-én és 30-án online és Londonban élőben is meg lehet nézni, ráadásul az egészet filmre is veszi Paul Dugdale díjnyertes rendező, aki korábban többek között a The Rolling Stonesról, Adele-ról és Paul McCartneyról is készített filmet.