Új dalok a '80-as évek legnagyobb sztárjaitól

Szinte egyszerre jelentkeztek újdonságokkal a pop- és a rockzene aranykorának legsikeresebb előadói, hiszen Kylie Minogue, a Tears for Fears, a Depeche Mode-os Dave Gahan és Bryan Adams is friss dalokkal örvendeztette meg rajongóit az elmúlt napok során.

Kylie Minogue and Years & Years: A Second to Midnight

Az örökifjú ausztrál popcsillag 2020-ban dobta piacra legutóbbi, „Disco” című stúdióalbumát, amiből november 12-én egy újrakiadás is napvilágot lát „Disco: Guest List Edition” címmel. A duplalemezes kiadvány az eredeti anyag deluxe verziója mellett egy 10 számos második korongot is tartalmaz majd, amin különböző remixek mellett új dalok is helyet kapnak. Ezek egyike a ma már Olly Alexander énekes szólóprodukciójaként működő Years & Years-zel készített „A Second to Midnight” is, amihez az anyag felvezető kislemezeként egy táncos videoklipet is forgatott a páros.


Tears For Fears: The Tipping Point

Több mint 17 év után új stúdióalbumot jelentet meg a ’80-as évek egyik legsikeresebb és legegyedibb hangzású popcsapata, a Tears for Fears. A Roland Orzabal és Curt Smith alkotta duó 2022. február 25-én dobja piacra a „The Tipping Point” című vadonatúj nagylemezét, amelyről elöljáróban a címadó tételt már be is mutatta a csapat. A rendkívül személyes indíttatású dalhoz, amelynek megszületését Orzabal feleségének betegsége és tragikus halála inspirálta, egy remekül sikerült videoklip is készült a hihetetlenül karakteres Matt Mahurin (U2, Queensrÿche, Metallica, Alice In Chains, Def Leppard, Ugly Kid Joe, Mötley Crüe, Tracy Chapman) rendezésében.

 

Dave Gahan, Soulsavers: Metal Heart

Az ikonikus frontember és az elektronikus duó útjai először 2009-ben keresztezték egymást, amikor a Soulsavers a Depeche Mode előzenekara volt a banda „Sounds of the Universe” című nagylemezét népszerűsítő világkörül turné egyes európai állomásain. Három évvel később már közös lemezt adtak ki, amit 2015-ben egy újabb anyag követett, idén november 12-én pedig egy feldolgozás albummal rukkolnak elő „Imposter” címmel. A korongon olyan előadók számait gondolják újra Gahanék, mint Neil Young, Bob Dylan vagy PJ Harvey, első kislemezes dalként pedig a minimalista stílusáról ismert indie énekesnő, Cat Power „Metal Heart” című szerzeményének átiratát mutatták be, egy videoklip kíséretében.

 

Bryan Adams: So Happy It Hurts

A fénykorát idéző, pozitív üzenetű dallal jelentkezett Kanada egyik leghíresebb rocksztárja, Bryan Adams. A címéhez méltóan vidám hangulatú „So Happy It Hurts” az énekes 2022. március 11-én boltokba kerülő tizenötödik, azonos című stúdióalbumának előfutára, amely az énekes elmondása szerint a szabadságról, az autonómiáról, a spontaneitásról és a szabad út izgalmáról szól. A pandémia és a lezárások időszakában született korong címadó dalához egy jópofa, minimalista videoklip is készült, amit maga Bryan jegyez rendezőként és még édesanyja is feltűnik benne.