Vészjósló dallal rukkolt elő a Placebo

A brit alternatív rockbanda az emberiség kihalását vizionálja vadonatúj kislemezén.

Immáron harmadik ízelítőjét dobta piacra soron következő nagylemezéről a ’90-es és a 2000-es évek egyik legsikeresebb angol rockzenekara, a Placebo. A Try Better Next Time című szám a Never Let Me Go címmel március 25-én boltokba kerülő korong legújabb előfutára, Brian Molko frontember pedig a következőket mondta el az apokaliptikus hangulatú dalról:

„Ez nem a világvége, csupán az emberiség vége. Világvégének hívjuk, mert a túlzott, szüntelen gőgösségünk és nárcizmusunk közepette képtelenek vagyunk meglátni a kettő közti különbséget. Pedig ez csupán az emberi faj végét jelenti, ugyanis itt az ideje feladni és visszaadni a Földet az állatoknak, hiszen ők voltak itt előbb. Az anyatermészet már rettenetesen kimerült tőlünk. Legközelebb próbáljuk meg jobban csinálni.”


Az énekes hozzátette:

„Amikor a környezetről beszélek, tényleg nem hiszem, hogy az embereknek hallgatniuk kellene rám, hiszen klímadepresszióm van. De közben körülnézek, és nehéz optimistának lenni. Szerintem fontos, hogy az embereknek legyen reményük, én pedig nem akarok valamiféle végzet hírnökének tűnni, ugyanakkor azon tűnődöm, hogy vajon túl vagyunk-e már azon a ponton, ahonnan már nincs visszaút…”

A várva várt Never Let Me Go című anyag a csapat sorban nyolcadik stúdióalbuma lesz, egyben közel kilenc év után az első a 2013-as Loud Like Love megjelenése óta. Az új nagylemez emellett az első olyan Placebo-korong lesz, amit már duóban rögzített a Brian Molko és Stefan Olsdal alkotta zenekar, egykori dobosuk, Steve Forrest 2015-ös távozása után.

Az albumról két dalt már megismerhetett a nagyközönség a 2021-es év során, Beautiful James, illetve Surrounded By Spies címmel.

 

Borítókép:  Mads Perch/Placebo Official Facebook