Videóklipet kapott a Queen régi/új dala

Egy héttel azután, hogy bemutatták a Face It Alone című számot, most megérkezett a hozzá készült kisfilm is.

 

A múlt hét során bombaként robbant a hír, miszerint a Queen nyilvánosságra hoz egy eddig sehol nem hallott, Freddie Mercury-val készült stúdiófelvételt, amit még az 1989-ben megjelent The Miracle című album munkálatai során rögzített a legendás négyes.

A Face It Alone című dal a 2014-es Queen Forever című válogatáslemez megjelenése óta az első olyan szerzemény, amelyben ismét a banda 1991-ben elhunyt ikonikus énekesét - és visszavonult basszusgitárosát, John Deacont - hallhatjuk, a régi/új dal felszínre kerülését pedig annak köszönhetjük, hogy a zenekar november 18-án dobja piacra a The Miracle című korongjuk nyolclemezes, díszdobozos kiadását.

Az albumhoz annak idején több mint 30 számot rögzítettek, azonban végül csak 10 kapott helyet az anyag végleges változatán. A lemaradt trackek egyike a szóbanforgó Face It Alone című szerzemény is, ami a megjelenése napján egy lyric videót, most pedig egy hivatalos videóklipet is kapott.


A kisfilm rendezője az a Simon Lupton, aki a zenekar YouTube-ra készült, The Greatest című 50 részes minisorozatát is jegyzi, valamint a banda különböző dokumentum-és koncertfilmjein dolgozott már a csapattal.

A szándékunk az volt, hogy attól függetlenül, hogy miként értelmezzük a dalszöveget, egy vidám videót készítsünk, ami azt ünnepli, hogy a dal rögzítésének időszaka az egyik legtermékenyebb és legösszetartóbb volt a banda történetében.”

– mondta el Lupton, majd hozzátette:

A dal üzenete az, hogy ha valami katasztrofális történik az életedben, akkor ösztönösen azokkal vedd körül magad, akik a legkedvesebbek és legfontosabbak számodra. Az, hogy elmerült a munkában, és a zenésztársaival vette körül magát, megadta Freddie-nek az irányítást. Természetesen a végén mindenkinek egyedül kell megbirkóznia a nehézségekkel, de a körülöttünk lévő emberek segíthetnek, hogy miként nézzünk szembe velük."

A szám a múlt heti megjelenése óta elképesztő sikert aratott, hiszen

21 országban áll az iTunes letöltési listájának élén.


A The Miracle november 18-án érkező díszdobozos változatának megjelenését pedig szintén hatalmas érdeklődés előzi meg, hiszen a kiadványon öt további, eddig soha nem hallott dal (When Love Breaks Up, You Know You Belong To Me, I Guess We’re Falling Out, Dog With a Bone and Water) is megtalálható lesz majd, melyek közül háromban szintén Freddie Mercury énekhangját hallhatjuk majd.

 

Borítókép: Steve Jennings/WireImage