Egyéb

150 éves a Magyar Tűzoltó Szövetség - Rajzpályázat

ONLINE
2020. május 08. (péntek) - 2020. augusztus 31. (hétfő) 16:00

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

A Magyar Tűzoltó Szövetség idén ünnepli 150. születésnapját. Jubileuma alkalmából a Deák17 Galériával együttműködésben rajzpályázatot hirdet budapesti gyermekek számára.


Tudtad, hogy egy tűzoltóautó tartályában akár 1000-4000 liter víz is elférhet? Tudtad, hogy a budapesti Tűzoltó utcát korábban Flórián utcának hívták a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián után? Észrevetted már, hogy milyen sok szép piros tűzcsap van Budapesten? Az előbbi néhány érdekességen túl számos izgalmas kérdés felmerül még a tűzoltókkal kapcsolatban. Te mit tudsz róluk?


A rajzpályázatra 6-12 éves, budapesti pályázók egyénileg vagy csoportban (maximum 5 fő) elkészített alkotásait várják, az alábbi témakörökben:


1. Mivel foglalkoznak a tűzoltók? / A tűzoltók mindennapjai / Tűzoltók bevetésen.
A tűzoltók mindenkinek segítenek: veszélyben lévő embereknek, állatoknak, égő mezők és erdők növényeinek. Ők segítik a bajbajutottakat a településeken, az erdőtűz vagy árvíz sújtotta területeken, földrengés, villámcsapás, robbanás vagy vegyi baleset esetén. Te hogyan képzeled el a tűzoltók egy napját? Hallottál már hősies mentőakcióról vagy ismersz olyan tűzoltókról szóló történetet, amit szívesen lerajzolnál?


2. Hogy néznek ki a tűzoltók? / Miről ismerjük fel a tűzoltókat? / Hogyan képzelsz el egy tűzoltóállomást?
A tűzoltók legfőbb ismertetői, hogy erősek, egyenruhájuk és nagy, piros autójuk van, létrával, víztömlővel és kék szirénával felszerelve. Ezen kívül a tűzoltóságon egy rúdon csúsznak le, amikor riasztást kapnak. Mutasd be a tűzoltókat és a munkakörnyezetüket!


Pályázati feltételek


Kik pályázhatnak? A rajzpályázatra 6-12 éves, budapesti pályázók egyénileg vagy csoportban (maximum 5 fő). Egyéni és csoportos pályázat esetén egyaránt maximum 1 db pályamunka adható be.
Kik nem pályázhatnak? A pályázatot kiíró, lebonyolító és támogató intézmények, szervezetek vezetői, munkavállalói, valamint azok közeli hozzátartozói.


Technikai, műfaji megkötés nincs, a beadott munka lehet rajz, festmény, grafika, szabadon választott technikával elkészítve. Az alkotások nem tartalmazhatnak a témától eltérő elemeket. A pályázati anyaghoz szülői engedélyt kell csatolni, ami INNEN tölthető le. A pályázaton való részvétel ingyenes, nevezési díj nincs.


Beküldési határidő: augusztus 31. hétfő, 16.00 óra.


A pályázati anyagot kizárólag digitális úton lehet beküldeni, a honlapon található űrlapon keresztül (a feltöltésre kerülő fotó paraméterei: jpg formátum, maximum 10 MB, 300Dpi). Személyesen behozott, vagy postán küldött munkákat a Deák17 Galéria nem fogad el. A digitálisan beküldött és kiválasztásra került pályaműveket a Deák17 Galéria kinyomtatja, és úgy kerül majd bemutatásra. A pályázattal kapcsolatosan további információ a deak17galeria@gmail.com e-mail címen kérhető.


Október elején ünnepélyes díjátadót tartanak a budapesti Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, ahol egy hónapon át megtekinthetőek lesznek a nyertes alkotások, de számos nagyszerű díj is vár a helyezettekre.


Zsűri:


Szegedy-Maszák Zsuzsanna, a BTM - Budapest Galéria főosztályvezetője
Béres Ferenc tű. alezredes, a MTSZ Hagyományőrző Bizottságának vezetője
Kaposi Dorka, a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria vezetője


A rajzpályázat teljes szabályzata itt olvasható.