Egyéb

A dramatikus zene felfedezése

Új Alkotóműhely Egyesület, Kettőspont Színház
2021. szeptember 26. (vasárnap) 14:30
Ingyenes

Helyszín:


Interaktív performance-koncert és könyvbeharangzó


„…úgy szeretnék kapukat nyitni mások számára is, hogy egyiket se teszem be magam mögött! Főleg mert zárható kapuk nincsenek is a barlangban, csak járatok, hasadékok, amik valaminek kezdetei, de hogy pontosan hová visznek?... Ráadásul az, hogy ki merre tart éppen, nézőpont kérdése is, ami nekem kifelé, másnak pont befelé lehet: de ez lehetőséget ad arra, hogy – épp a kapuban – összetalálkozzunk és beszámoljunk egymásnak, aztán folytassuk utunkat, ki amerre tart. Pontosan ugyanúgy, mint Japánban a tóba állított sintoista kapuk: sosem zárnak, csak nyitnak, ha befelé igyekszünk, a tó, ha kifelé, akkor a szárazföld felé.”
A fenti címmel rövidesen megjelenő, többfunkciós kötet PAP GÁBOR zene- és drámatanár, zeneszerző, színházi szakíró két és fél évtizedes művészi és tanári tapasztalatait rögzíti metaforikus „útirajzok” formájában: „csillagtúrák zene és dráma, alkotás és tanítás közös barlangrendszerében”.
2021. szeptember 26-án délután fél 3-kor egy performance keretében az érdeklődők először ízelítőt kaphatnak a könyvben leírásra kerülő DRAMATIKUS ZENEI GYAKORLATOKBÓL, valamint néhány kórusszerzemény is felhangzik a VÖRÖSMARTY ZENEI TÖMÖRÜLÉS diákjainak közreműködésével, az azonos című könyv és a kórusművek szerzője vezetésével.
Az ezt követő könyvbeharangozó beszélgetést (melyben a virtuális térbe is kiterjesztett könyv majdani „működését” is demonstrálni szeretnék)
SZŰCS MÓNIKA (Selinunte Kiadó) a könyv szerkesztője moderálja, beszélgetőtársuk KÖRÖMI GÁBOR, drámatanár (Károli Gáspár Református Egyetem), a könyv egyik lektora lesz, a Trainingspot Társulat színésze, BOROS ÁDÁM pedig rövid részleteket olvas fel a kötetből.
Házigazda: FORMANEK CSABA.
(Bár A dramatikus zene felfedezése című könyv ekkor még nem lesz megvásárolható, a programot követen mód lesz annak előzetes megrendelésére.)