Egyéb

A hiperaktivitás-figyelemzavar viselkedésterápiája

Online nézhető ONLINE
2022. június 10. (péntek) 10:00 - 17:00

Előadók:
Dr. Baji Ildikó gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos PhD
Dr. Kiss Enikő gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos PhD

Részvételi díj: 20.000Ft/fő
További információ és jelentkezés
Online részvétel esetén vegye figyelembe az alábbi szempontokat:
– stabil internetkapcsolat szükséges a részvételhez,
– okostelefon helyett részesítse előnyben az asztali számítógépet, laptopot,
– az oktatókkal chatablakon keresztül kommunikálhat.
A KÉPZÉSRŐL:
A Hiperaktivitás-Figyelemzavar az egyik leggyakrabban előforduló gyermekpszichiátriai betegség az iskoláskorú gyermekek körében, mellyel nemcsak a gyermekpszichiáterek, hanem minden, ezzel a korosztállyal kapcsolatban lévő szakma képviselője találkozik. Az időben történő felismerés és a hatékony kezelés rendkívül fontos, közös feladat. A tapasztalat az, hogy mind a korai felismerés és a szakszerű segítségnyújtás terén, számos esetben a szakemberek nem megfelelően felkészültek, gyakran eszköztelenek. A Hiperaktivitás-Figyelemzavar bizonyítottan hatékony terápiája a kognitív-viselkedésterápia és az ehhez kapcsolódó szülőtréning. A képzésen a viselkedésterápia főbb területeit járják körbe, részletes betekintést adva a kórházunkban már több éve sikeresen működő viselkedésterápiás csoportok felépítésébe, működésébe, valamint részletesen ismertetik a szülőtréningek során végzett munkát, és szerzett tapasztalatokat. Igyekeznek minél több gyakorlati segítséget nyújtani a résztvevők számára, bízva abban, hogy munkájuk során mindez hathatós segítséget jelent majd. Ezt a képzést azoknak a szakembereknek ajánlják, akik találkoznak a Hiperaktivitás-Figyelemzavar problémájával, és a már meglévő ismereteiket szeretnék bővíteni, gyakorlati tudásukat szélesíteni.
A képzést egészségügyi szakdolgozóknak, illetve az egészségügyön kívül, pedagógiai vagy szociális területen dolgozó szakembereknek, pszichológusoknak, pedagógusoknak, fejlesztőpedagógusoknak, pszichopedagógusoknak, iskolapszichológusoknak, gyermek-és ifjúságvédelmi felelősöknek, mentálhigiénés szakembereknek is ajánlják. A képzésre egyetemi, főiskolai, és további hallgatókat is, illetve minden érdeklődőt szeretettel várnak.
FIGYELEM! A képzés nem szülői tanfolyam, az előzőekben felsorolt végzettséggel rendelkező szakemberek jelentkezését várják!