A legmagyarabb fűszer – Egy csipetnyi paprikatörténelem

2020. január 15. (szerda) 15:00 Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár - Mezőgazdasági Könyvtár 1012 Budapest, Attila út 93.
2020. január 15. (szerda) 15:00 Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár - Mezőgazdasági Könyvtár 1012 Budapest, Attila út 93.

Lükőné Örsi Gabriella: előadása


Bemutatott könyvek:
Obermayer Ernő: A magyar fűszerpaprikáról, különös tekintettel a szegedi édesnemes őrleményre. Pápa, 1931. 8 p.
Obermayer Ernő: A magyar paprika jövője. Bp., 1918. 5 p.
Obermayer Ernő: A magyar fűszerpaprika szántóföldi termesztése. Bp., 1938. 46 p.


Bár hazánkban nem őshonos növényből készül, mégis a magyar gasztrokultúra megkerülhetetlen fűszerévé, mintegy jelképévé vált a fűszerpaprika. Obermayer Ernő vegyészmérnök, mezőgazdász, növénynemesítő nemzetközileg is elismert eredményeket ért el a magyar fűszerpaprika nemesítésében. Az ő munkássága alapján pillanthatunk be a fűszerpaprika máig tartó töretlen népszerűségének kezdeti szakaszaiba.