Egyéb

Állati jópofák! - fotópályázat gyerekeknek

Fővárosi Állat- és Növénykert
2020. február 01. (szombat) - 2020. május 25. (hétfő) 23:59

Helyszín:

Fővárosi Állat- és Növénykert
1146 Budapest, XIV. kerület, Állatkerti körút 6-12.

A Fővárosi Állat- és Növénykert a Budapest FotóFesztivállal együttműködve, 2020. február 1 – május 25-ig, nyílt fotópályázatot hirdet „Állati jópofák" címmel. Olyan képeket várnak, amelyek eredeti ötletekről, egyéni látásmódról tanúskodnak.


A 2020-as évi fotópályázat kifejezetten gyerekeknek szól. 3 korosztály nevezhet: alsó tagozatos általános iskolások, felső tagozatos általános iskolások és gimnazisták.


Pályázati feltételek:
Csak olyan fotóval lehet pályázni, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert területén készült 2020-ban.


A pályázat nyitott, lakóhelytől és oktatási intézménytől függetlenül bárki pályázhat a megadott korcsoportoknak megfelelően. Alapfeltétel: más pályázatokon nem szerepeltek még a fotók. A pályázatot a Budapest FotóFesztivál szakmai zsűrije bírálja el.


Beadható alkotónként maximum 5 egyéni kép, és / vagy 1, maximum 10 képből álló sorozat.


A pályázó 5 db, egyenként 5 MB-nál kisebb, 300 dpi felbontású színes vagy fekete-fehér fotóval pályázhat, amelyet jpg formátumban juttat el a kiírónak.


A beküldött pályázat érvényességéhez elengedhetetlen feltétel a pályázat mellé a pályázó teljes nevének, iskolája nevének és osztályának megadása– tanár/iskola/egyéni e-mail cím, vagy telefonszám – megadása. A megadott adatok csak a pályázó értesítésére szolgálnak, azokat más célokra a kiíró nem használja fel. Az adatok a pályázat lezárulta után azonnal törlésre kerülnek.


Kiskorú pályázó esetén a pályázathoz elengedhetetlen a szülő, gondviselő hozzájáruló kitöltött és aláírt nyilatkozata. A nyilatkozat megtalálható ezen szabályzat alján, 2. számú mellékletként.


A pályázat beküldésével a pályázó hozzájárul, hogy pályaművét a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján, illetve közösségi oldalain névvel közzétegye.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert területén, annak Látogatói szabályzata és Külsős fotózási szabályzata (1. számú melléklet) vonatkozik rá.


Képek beküldése:
A képfájlokat kizárólag a fájlnévbe foglalt; vezetéknév, keresztnév, kép címe, készítés dátuma, a kép sorozatban elfoglalt sorszáma, ellátva fogadjuk el.( Pl.: Vezetékkeresztnév_kép címe_készítés dátuma_sorszám)


A pályázati munkák beérkezési határideje: 2020. május 25. 24:00 óra


Díjazás: A „Állati jópofák" pályázat legjobb 30 fotójából a Fővárosi Állat- és Növénykert a Budapest Fotó Fesztivállal együttműködéseben digitális kiállítást szervez az Állatkert területén. Továbbá minden nyertes pályázó részt vehet osztályával egy ingyenes állatkerti látogatáson és csoportvezetésen a Budapesti Állatkertben.


Beküldési cím: zoomoljra@zoobudapest.com


Zsűrizés: Somosi Rita művészettörténész és Szarka Klára fotótörténész, a Budapest Fotó Fesztivál kurátorai


Eredményhirdetés: 2020. június 8.


Az eredményeket az értékelést követően az Állatkert weboldalán is közzéteszik illetve a nyerteseket a megadott e-mail címen értesítik.


További információk az alábbi elérhetőségen lehetségesek: zoomoljra@zoobudapest.com


A határidőn túli, illetve a kiírásnak nem megfelelően ellátott anyagok érvénytelenek.
A pályázó a fotók beküldésével hozzájárul, hogy a beküldött fotókat a szervezők térítés nélkül felhasználhatják.


A pályázati kiírás letölthető ITT.