Egyéb

Amigos egy POKET oldalban - avagy barátság a négy fal között - irodalmi pályázat

ONLINE
2020. május 01. (péntek) - 2020. május 31.

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Az Amigos Alapítvány önkéntesei beteg gyerekeket látogatnak, akik heteket, hónapokat vagy akár éveket töltenek bizonytalanságban a kórház négy fala között. Az Amigók igyekszenek pótolni a közösséget, a barátokat, hiszen barátok nélkül üres az élet.

Most mindannyiunk élete megváltozott. Aki teheti otthon marad, és egy idő után ugyanaz a bezártságérzés uralkodik el rajta, mint az Amigók kis barátain a kórházban. Minden érzés normális: a feszültség, a boldogság, a szorongás, a hiány, a kipihentség és a pihenni vágyódás, a bizonytalanság, a biztonságra és szeretetre vágyódás.  Most mindannyian, akik otthon vagyunk, kicsit átérezzük, hogyan élik a kórházban gyógyuló gyerekek az életük egy részét.  A két érzés találkozik.

Írd le maximum 150 szóban, mi fogalmazódott meg benned a két érzés kapcsán, mit hoz ki belőled a #maradjotthon időszaka.  Érdemes követni az Amigos a gyerekekért Facebook-oldalát, hogy közelebbről is megismerd, hogyan tesznek a gyerekekért az Amigók a kórház négy fala között.

Részletek:


A további infókért klikk ide, jelentkezni pedig itt tudtok!

Jelentkezési feltétel:
-Bárki lehetsz
-Bárhány éves
-Bármilyen múlttal
-Bármilyen jövővel

Az írásokat irodalom tanárokkal illetve a POKET zsebkönyvek szakmai együttműködésben értékelik, a legjobbaknak pedig izgalmas nyereményekkel kedveskednek.